• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
16.04.2024

Parada učenja 2024 | 22. 5. 2024

Tudi letos v okviru Tednov vseživljenjskega učenja načrtujemo Parado učenja (PU), ki predstavlja vsebinsko obogatitev TVU-ja. Gre za vseslovenski enodnevni festivalski dogodek pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, ki bo potekal že štirinajstič v izbranih slovenskih krajih.

Parada učenja bo potekala v sredo, 22. 5. 2024 - letos prvič v Hrastniku – pri Športnem parku na Logu. Glavno dogajanje bo potekalo od 16.00 do 19.00, kjer vas bo zabaval bogat program na odru in na stojnicah. Na dogodku se bo predstavilo več kot 40 zasavskih društev, javnih zavodov in ostalih organizacij, pridružil pa se nam bo tudi prav poseben glasbeni gost - raper Rok Terkaj - Trkaj!

Kako smo se imeli lani na Cankarjevem trgu v Zagorju ob Savi, si lahko pogledate v naši fotogaleriji. Saj veste, fotografije povedo več kot 1.000 besed.


Parada učenja 2024 poteka v luči krovne teme, ki je Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Kaj lahko pričakujete? Poglobite svojo ustvarjalno plat v kreativnem kotičku UČENJE JE ... UMETNOST, raziskujte povezave in odnose v čarobnem kotičku UČENJE SO ... ODNOSI, odkrijte, kako ohranjati optimalno duševno in fizično počutje v kotičku UČENJE JE ... ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE, ter se pripravite na prihodnost v razburljivem kotičku UČENJE JE ... (NAŠA) PRIHODNOST.

Tudi odrski del dogajanja bo dopolnjeval in podpiral vsebinske koncepte, ki bodo predstavljeni na stojnicah. Nastopi bodo potekali v samem centru vsega dogajanja na območju športnega parka Log. Koncept tega dela se bo navezoval na učenje in kaj nam to pomeni – v vseh pomenih besede! Pričakujete lahko zanimive in navdušujoče glasbene nastope Rudarske godbe Hrastnik, pevske nastope učencev in učenk OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, pevske nastope učiteljskega pevskega zbora OŠ Tončke Čeč Trbovlje – Tonike in učiteljskega pevskega zbora OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik - Herojke, lokalnih glasbenih šol, plesne točke plesne skupine Zasavski Country in Srbskega kulturnega društva Sava, predstava Društva Marionentno gledališče Jurček, in še in še ... Sporočilo prireditve bo, da je učenje – preprosto – življenje.

Nekaj aktivnosti pa nas čaka že v dopoldanskem času (tudi drugod po Zasavju) – v predavalnici Delavskega doma Trbovlje bo potekala Zvočna kopel: Terapija z gongi, ki jo bo vodila Nives Kraševec. Še pred tem bo, v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Trbovlje, potekala delavnica Merjenje vitalnih funkcij. V Medgeneracijskem središču Dol pri Hrastniku pa bodo Društvo kmečkih žena in deklet Hrastnik organiziralo kulinarično delavnico – pripravljene dobrote pa boste lahko preizkusili popoldne na Paradi učenja!

Za učence 7. in 8. razredov OŠ NRH bo dopoldne potekala Poklicijada – predstavitev poklicev »iz prve roke« - tistih, ki v Zasavju primanjkuje. Namen je navdušiti učence in učenke, da bi se začeli ponovno odločati za poklice v zdravstveni negi, elektrotehniki, gostinstvu …

Med 10. in 21. majem 2024 bo potekal umetniški natečaj na temo »Učenje je …« Napoved in navodila sledijo kmalu, zmagovalec pa bo razglašen na Paradi učenja 2024. Istočasno bo potekala tudi razstava prispelih del – ta se bo nahajala v prostorih Zasavske ljudske univerze v Zagorju ob Savi.

Dogodek je namenjen vsem generacijam, širjenju kulture vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja v regiji in medsebojnemu druženju. Pridite in prispevajte svoj košček k skupnemu mozaiku, ki ga bomo ustvarjali na Paradi učenja 2024!

Pri organizaciji letošnje PU 2024 aktivno sodelujemo Zasavska ljudska univerza, Zavod za kulturo, šport, mladino in Turizem - KRC Hrastnik, Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik in Občina Hrastnik.

Medijski pokrovitelji TVU in PU so Radio Aktual Kum, ZON in Savus.

Častni pokrovitelj Parade učenja 2024 je župan občine Hrastnik – Marko Funkl.

*V primeru dežja, se bo celotno dogajanje prestavilo v Športno dvorano Hrastnik.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji