• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
04.03.2024

Temeljne kompetence v Zasavju

            

Zasavska ljudska univerza je bila konec leta 2023 uspešna na razpisu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter pridobila finančna sredstva za izvajanje projekta Temeljne kompetence Zasavje 2023–2029 (TK), s katerimi zagotavljamo številne brezplačne programe za prebivalce Zasavja – s ciljem pridobitve in izboljšanja temeljnih kompetenc ter splošne izobraženosti odraslih.

Z veseljem sporočamo, da smo od začetka leta 2024 začeli izvedbo že kar 13 različnih programov, ter vanje vključili več kot 160 udeležencev iz Zasavja.

V okviru projekta izvajamo programe z različnih področij. Izvajamo jezikovne tečaje – npr. slovenščina kot drugi tuji jezik, osvežitveni tečaji angleščine in nemščine, ter začetni tečaji španščine in nemščine. Na področju osebnega razvoja izvajamo programa, ki se osredotočata na čuječnost in osebno urejenost – z namenom izboljšanja kakovosti življenja udeležencev. Prav tako izvajamo program, ki udeležence usposablja na področju trajnostne samooskrbe. Na področju digitalne pismenosti izvajamo programe o digitalnih orodjih, umetni inteligenci, digitalni fotografiji s pametnim telefonom in uporabi programa Office 365. Prav tako izvajamo program priprave na strokovni izpit iz upravnega postopka.

Usposabljanja so potekala (in še vedno potekajo) na treh različnih lokacijah v Zagorju ob Savi, Trbovljah in Izlakah, kar omogoča dostop do naših programov čim večjemu številu ljudi.

Še naprej se bomo trudili, da bomo oblikovali pozitivno in spodbudno okolje, ki bo vsem omogočalo učinkovito pridobivanje novih znanj in veščin.



Več utrinkov si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

Več o projektu pa si lahko preberete tukaj.

Programi v projektu TK Zasavje so za udeležence brezplačni. Projekt sofinancirata Republika Slovenija,  Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus. 
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji