ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
Aktualno

TVU 2019

Zasavska ljudska univerza bo tudi v letu 2019 prevzela vlogo regionalnega koordinatorja ob Tednu vseživljenjskega učenja (TVU), ki bo potekal maja in junija 2019. TVU je vseslovenski festival učenja, ki ga koordinira Andragoški center Slovenije. Festival je namenjen osveščanju o pomenu znanja in učenja ter promociji in spodbujanju vseh generacij k učenju.

V tednu od 10. do 19. maja ter nato vse do konca junija 2019 bomo na ZLU skupaj s partnerji občanom vseh treh zasavskih občin ponudili brezplačne prireditve, delavnice, predavanja... Odločili smo se, da bodo dogodki v prvem tednu obarvani tematsko (parada učenja, kulturna dediščina, ljubiteljska kultura, starejši, prostovoljstvo, zdravje), naslednji teden bo namenjen drugim vsebinam, zadnji teden pa ekologiji in trajnostnemu razvoju.

Načrtujemo tudi Parado učenja (sreda, 15. maj 2019), ki predstavlja vsebinsko obogatitev TVU-ja. Gre za vseslovenski enodnevni dogodek pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, ki bo prihodnje leto potekal že osmič v izbranih slovenskih krajih; upamo, da bodo med njimi tudi Trbovlje, in sicer med 9.00 in 13.00 pred Delavskim domom Trbovlje. Ob slabem vremenu se bodo dejavnosti preselile v avlo DDT.

ZLU ob tej priložnosti vabi vse zainteresirane ustanove, zavode, društva in posameznike k sodelovanju. TVU je priložnost, da se predstavite širši javnosti ter prispevate k širjenju kulture vseživljenjskega učenja v Zasavju. Vabimo vas, da v Tednu vseživljenjskega učenja sodelujete s svojimi izobraževalnimi dogodki. Ti so lahko namenjeni zaključenim skupinam ali pa so odprti za vse občane. V tem trenutku potrebujemo le vaše soglasje, ali ste pripravljeni sodelovati z dogodki v TVU-ju, na Paradi učenja oz. na obeh prireditvah.

Potrditev sodelovanja nam posredujte do petka, 4. 1. 2018, na e-naslov polona.trebusak@zlu.si oz. mateja.pistotnik@zlu.si.

Podrobnejša navodila glede priprave in izvedbe dogodkov bomo sodelujočim partnerjem posredovali v marcu 2019. Takrat načrtujemo tudi skupni sestanek, na katerem se bomo o vsem pogovorili in izmenjali ideje.

Za dodatne informacije nas lahko tudi pokličete na tel. št. 03 56 55 123.

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje