ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
21.03.2019

Študijski krožek Zdravilne rastline v vsakdanji rabi (Izdelava naravne domače kozmetike in čistil). Prvo srečanje udeležencev krožka bo v četrtek, 28. 3. 2019, ob 18.00 v Gasilskem domu v Tirni.

Vtisi in mnenja
20.12.2018

Spomladi letos sem se vključila v tečaj priprav na ZUP. Zelo sem zadovoljna s predavanji, bila so jasna in razumljiva. Všeč mi je bilo, ker nam gospa predstavila veliko primerov iz prakse. Tudi zaposleni na ZLU so zelo prijazni in sem zadovoljna z njimi.

Koristne povezave
Aktualno

Darji priznanje TVU 2017

   Darja Smrkolj, udeleženka Večgeneracijskega centra Zasavje je dobitnica državnega Priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih 2017, ki ga vsako leto podeljuje komisija za Priznanja ACS. Od devetih članic in članov jih je glasovalo osem. Odločitev komisije je bila, kot vsako leto, težka, saj med kandidati ni nikogar, ki si priznanja ne bi zaslužil. Za prizananje se je potegovalo 11 posameznikov v treh kategorijah.

   Darja je prejela priznanje TVU 2017 zato, ker je v zadnjih petih letih izkoristila vse možne brezplačne oblike neformalnega in priložnostnega učenja v lokalnem okolju. Nobene priložnosti ni izpustila. Ogromno se je učila v skupini na različnih tečajih, pa tudi sama s pomočjo mentorja v središču za samostojno učenje. Učenje računalništva in hiter napredek ji je dal voljo za učenje še ostalih vsebin. Na ZLU se je udeleževala različnih jezikovnih delavnic v okviru medgeneracijskega središča in se redno vključevala v aktivnosti Tedna vseživljenjskega učenja.

   Na ZLU obiskovala naslednje programe in pridobila potrdila:
   - Računalniško in digitalno opismenjevanje, 50 ur, (9. 5. do 13. 6. 2013)
   - Prvi koraki v angleščini, 50 ur, (6. 2. do 15. 5. 2013)
   - Začetni tečaj nemščine, 30 ur (25. 9. do 11.12. 2014)
   - P
   ostopek ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja, v okviru katerega ji je bila ovrednotena temeljna zmožnost sporazumevanja v angleškem jeziku (8. 10. 2015)
   - N
   adaljevalni tečaj nemščine, 24 ur (16. 1. do 6. 3. 2015).
   - Nadaljevalni tečaj angleščine, 30 ur (10. 2. 2017)
   - Aktivna udeležba strokovni konferenci ZiSS - POVEZANI GRADIMO SKUPNOST (6. in 7. junij 2017)
   - Tečaj ruščine 30 ur

   Darja Smrkolj je izjemno posebna oseba-sonček, ki sije vsak dan. Vseživljenjsko učenje jo je peljalo na pot sprememb, osebne preobrazbe, pridobila je temeljne kompetence sporazumevanja v tujem jeziku, digitalne pismenosti, medosebne in socialne in medkulturne kompetence. Vse te spretnosti so ji pomagale v odnosih z drugimi. Tisto kar je zanjo izjemnega pomena – preko učenja, osebne spremembe, pojavljanja v medijih je dosegla prepoznavnost v okolju.

   Darja je dokaz, da je v življenju možno vse, če imaš voljo. Je vzor vseživljenjskega učenja v tretjem življenjskem obdobju. Vzela je usodo v svoje roke, zbrala pogum in šla v svet. Sedaj je navdih mnogim ljudem v lokalnem okolju. Redno objavlja pozitivne misli na FB profilu in na tak način širi med ljudi dobro voljo, pozitivno naravnanost in radost.

   Iskrene čestitke!

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje