ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.10.2018

V petek, 26. 10., ne zamudite vpisa v program bolničar in predšolska vzgoja.

Vtisi in mnenja
10.10.2018

Predavatelj Dušan Malić nam je odlično predstavil Excel. Pohvalno je seveda to, da mu nobeno dodatno vprašanje ni bilo odveč, vse nam je obrazložil ter pokazal tako, da ni potem bilo nobene nejasnosti več.·Posebej bi poudarila njegov odnos do udeležencev izobraževanja: je strokoven, profesionalen, potrpežljiv, dostopen in prijazen.

Koristne povezave
Aktualno

Verižni eksperiment tudi v Zasavju

V Zasavje prihaja Verižni eksperiment.

Zasavska ljudska univerza in Vrtec Zagorje sta se v letošnjem letu vključila v dvoletni projekt Erasmus+ z naslovom Verižni eksperiment v vrtcu, ki ga koordinira Ljudska univerza Jesenice. Prvi partnerski sestanek je potekal med 17. 10. in 19. 10. 2018 na Ljudski univerzi Jesenice. V projektu sodelujejo tudi partnerji iz Italije, Avstrije, Poljske in Hrvaške.

Namen projekta je zagotoviti razvoj osnovnih tehničnih in znanstvenih spretnosti že pri predšolskih otrocih ter z medgeneracijskim učenjem spodbuditi zanimanje le-teh za tehnične poklice. V okviru projekta bodo potekala usposabljanja za prostovoljce in zaposlene iz partnerskih organizacij, hkrati pa bodo tudi predšolski otroci pod vodstvom prostovoljcev tako izdelovali posamezne verižne člene in se pri tem naučili zabijati žeblje, brusiti deske z brusilnim papirjem, žagati, …

Prvi delovno srečanje vseh sodelujočih v projektu bo v Trbovljah. Namenjeno bo učenju izdelave prvega člena verižnega eksperimenta z imenom Olimpijske igre 2020. Praktični treningi bodo potekali ves teden in sicer od 3. do 7. 12. v predavalnici DDT. Srečanje slovenskih in tujih partnerjev organizira ZLU.

Nekaj fotoutrinkov:

Prvi člen Verižnega eksperimenta:

Srečanje partnerjev na Jesenicah v oktobru 2018.

Delovno srečanje zasavskega projektnega tima v novembru 2018:

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje