ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
Učenje spreminja življenje

Točno leto dni je, odkar sem opravila izpit za oskrbovalko na domu. To, da sem se pri enainštiridesetih letih vključila v izobraževanje, mi je dodobra spremenilo življenje, pogled na marsikaj, še najbolj pa na ljudi. Toliko bolj se zavedam življenja okrog sebe in izzivov v različnih življenjskih obdobjih.

Sem mati že odraslih hčera, zato sem se zadnja leta veliko posvečala humanitarnosti, vedno sem bila pri roki vsakemu, ki me je potreboval. V izobraževanje sem na eni strani prišla negotova. Spraševala sem se, zakaj moram tako stara v šolo. Zaradi starosti sem bila prepričana, da sem težko zaposljiva. Hkrati pa sem bila zaradi svojih izkušenj prepričana, da imam vse znanje, ki ga potrebujem za pomoč ljudem.

Predavanj sem se z veseljem udeleževala, prakse še bolj. Spoznala sem nove ljudi, vsak izmed njih je imel drugačno šolo, znanje, delovne izkušnje … Kljub različnosti pa smo bili enakovredni v tem, da je bilo znanje, ki smo ga dobili, za vse novo. Stkala sem številna prijateljstva, saj nas je povezal isti cilj. Vsak dan sem se veselila pogovorov s sošolkami, z mentorji in učitelji. Seveda sem pridobila ogromno znanja. Vpijala vsem vsako besedo. Ni bilo pomembno samo, kaj si slišal, ampak, kako si to sprejel in premlel v sebi. Prej sem bila prepričana, da oskrbo lahko nudi vsak, usposabljanje pa mi je odprlo oči, da je pravilno in strokovno izvajanje nege pogojeno z ogromno vpitega znanja, pravilnega zaporedja opravljanja del, predvsem pa etike.

Po končanem usposabljanju sem se sicer usmerila v področje računovodstva, v številkah sem se odlično znašla. Ampak mi ni žal, da sem šla skozi vse to učenje. Zdaj prostovoljno pomagam dementni osebi in žanjem uspehe. Znanje oskrbovalke mi pride zelo prav, ker lahko stojim za vsem, kar delam. S pomočjo novega znanja pa sem pridobila tudi na samozavesti, kar mi je pomagalo, da sem našla pot iz osebnih problemov. Prvič v življenju se počutim sproščena in samostojna. Lahko rečem, da je prav to usposabljanje vplivalo na to, da danes živim kakovostnejše. Pozneje sem se udeležila še tečaja nemščine in usposabljanj v knjigovodstvu. Upam, da bom lahko še naprej pridobivala znanje. Vsaki ženski, ki se ne znajde v življenju, pa priporočam, da se vključi v kakšno izobraževanje, ker ji bo to pomagalo ceniti življenje, ki ga živi.

Enesa iz Trbovelj

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje