ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
Z izobraževanjem do zaposlitve

Pred letom in pol sem se kot prostovoljka srečala z delom varstva, vodenja in nege ljudi. Začutila sem, da mi je to delo položeno v zibelko. Vendar mi izobrazba, ki sem jo pridobila s študijem agronomije, ni dala ustreznih temeljev. In v tej situaciji sem se počutila nemočno. Veliko se naučiš z opazovanjem in gledanjem okolice, vendar sem si ves čas želela, da bi imela še strokovno znanje. Prostovoljstvo se je nadaljevalo v javna dela. Oktobra sem izvedela, da zaposlitve ne bom obdržala in da bom od januarja 2015 brezposelna.

Odločitev je bila nagonska in sekundna, da moram nekaj narediti. Na četrtkovo popoldne sem brskala po netu in našla tečaj za socialne oskrbovalce na domu. Nagonsko sem naredila prijavo. V manj kot 24 urah sem prejela klic z Zasavske ljudske univerze, da se tečaj začne v ponedeljek. Izrazila sem skrb, da ne morem poravnati finačnih obveznosti v tako kratkem času, pa mi je bila ponujena plačilna shema, katera je bila za mene popolnoma izvedljiva.

Že takoj na prvem uvodnem srečanju je bilo začutiti sobo polno upanja. Informacije so nam bile podane na zelo prijeten način. Poleg mail-ov smo si izmenjali še telefonske številke in dobila sem občutek, da za tečajem stoji močna in organizirana inštitucija.

Predavanja so bila fenomenalna. Vse je bilo razloženo, prikazano in podprto s strokovnim gradivom. Vse bi šla še enkrat skozi, takoj… Izbrani predavatelji so nam predavali iz ljubezni do dela in ga prelivali v nas. Nobenega predavanja ali vaje nisem zamudila, pa ne za to, ker ne bi smela, ampak, ker je bilo tako poučno. Vrhunec je bil seveda izpit za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije. Ker pa smo bili tako dobro pripravljeni, niti v tisočinki sekunde nisem razmišljala, da bi šlo kaj narobe.

Za konec pa še: javna dela so se mi iztekla in dobila sem zaposlitev v Varstveno Delovni Centru Zagorje (http://www.vdc-zagorje.si/Zgodovina/zgodovina.html). Delo opravljam z brezmejno hvaležnostjo in ljubeznijo. Hvala tudi Zasavski Ljudski univerzi, da ste mi omogočili delati v poklicu, katerega delam z brezpogojno ljubeznijo.


V prihodnje vam želim še veliko uspešnih projektov, Anuša Tomšič

Trbovlje, 3. 3. 2015

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje