ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
Z rumeno rutico v šolo

Takoj po končani osnovni šoli sem se zaposlila in tako ostala brez kakršnekoli srednješolske izobrazbe. Leta hitro tečejo, ustvarila sem si družino, potem pa se je začela gospodarska kriza. Človek se zamisli, kaj če ostanem brez službe? Kje bom dobil delo, če nimam izobrazbe?
Priznam, brez spodbude moža in otrok se leta 2009 ne bi odločila in se vpisala v program Trgovec na ZLU. Ne bom pozabila prvega dne predavanj. Preden sem se odpravila od doma, so mi mož in otroka okrog vratu zavezali rumeno rutico, malo za šalo, malo za pogum, saj me je bilo pošteno strah, kako bo po skoraj dvajsetih letih spet sedeti v šolskih klopeh in se učiti.

Vendar je stvar čisto lepo stekla. Vsi zaposleni na ZLU se po najboljših močeh trudijo, da je vse skupaj čim bolj prilagojeno udeležencem izobraževanja, tudi pri izbiri profesorjev imajo zelo srečno roko. Prvi stiki z novimi sošolci, delitev izkušenj, prvi izpiti in še sama ne vem, kdaj je bila na vrsti slovesna podelitev spričeval.

Kar nekako logičen korak naprej je bil, da sem se vpisala še v program ekonomski tehnik. Super smo se ujeli s sošolci, drug drugemu pomagali in se prebijali od izpita do izpita. Včasih je bilo poleg troizmenskega dela v službi kar precej naporno, toda človek zmore marsikaj. Tako sem se spomladi 2013 pripravljala na poklicno maturo, ki sem jo ZELO uspešno opravila. Še pred tem, med pisanjem izpitov pa smo se še selili v naš novi dom. Če je volja in podpora družine, se zmore vse!

Pridobljenega znanja in izobrazbe zaenkrat na delovnem mestu ne uporabljam, saj se v situaciji, kakršna je, še nisem odločila za iskanje novega delovnega mesta. Bomo pa videli, kaj bo prinesel čas.

Znanja nam nihče ne more vzeti. Še enkrat prav lepa hvala vsem na ZLU za vaš trud in podporo pri izobraževanju.
Lojzka Pavšek, Trbovlje

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje