ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
Znanje razpira krila

Kot priseljenka sem se prijavila na Zavod RS za zaposlovanje in dve leti aktivno iskala zaposlitev, seveda neuspešno. Moja svetovalka mi je kot eno izmed možnosti za lažjo pridobitev zaposlitve predlagala šolanje in višjo izobrazbo. Šolanje, šola, jaz … nemogoča misija, sem si mislila, saj niti slovensko nisem znala.

Nekaj časa sem premišljevala o tem in se odločila sprejeti izziv, ki se po premisleku ni zdel več tako zelo težek.

Zdelo se mi je celo zelo zanimivo, saj se bom naučila veliko novih stvari, spoznala veliko novih ljudi in kar je najpomembneje, govorila bom slovensko.

Potem sem izvedela, da se bom naenkrat morala učiti tri tuje jezike, ki se jih nikoli nisem učila. Moja motivacija je zelo hitro padla. Po glavi so mi švigale različne misli: ne bom zmogla; kaj, če mi ne bo uspelo; ovire so samo v moji glavi; seveda bom naredila …

Na Zasavski ljudski univerzi obstajajo zelo prijazni svetovalci, ki ti z besedami dvignejo samozavest in ti pomagajo, da ne obupaš. Ker je za učenje vedno pravi čas in kot brezposelna oseba sem takrat imela največ časa, sem se lotila učenja in čas zelo dobro izkoristila.

Vse izpite sem naredila v prvem roku in moja samozavest se je z vsakim narejenim izpitom dvigovala, pa tudi moje znanje je bilo vsak dan bogatejše. Moja krila so se razpirala.

Čeprav kot ekonomski tehnik nisem dobila ustrezne službe, sem dobila drugo službo, veliko novega znanja in izkušenj, spoznala veliko dobrih in prijaznih ljudi, dobila nove prijatelje in se naučila slovenščine, kot da bi bila moj materinski jezik.

Mersiha iz Trbovelj

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje