ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
ECS mladinsko prostovoljstvo


Zasavska ljudska univerza se je z prostovoljstvom začela intenzivneje ukvarjati po pridobitvi projekta Večgeneracijski center Zasavje, v katerega pa je vključeno tudi večje število prostovoljcev iz lokalnega okolja. Poleg tega smo večkrat gostili prostovoljci Evropske prostovoljne službe. Zato smo se na pobudo Mladinskega centra Trbovlje vključili v Erasmus + projekt z naslovom Akreditacija organizacij mladinskega prostovoljstva.

Z gostovanjem ESC prostovoljca želimo v programe vnesti še multikulturni vidik učenja, spoznavanje drugih kultur in jezika. Po drugi strani pa kot organizacija lahko posamezniku ponudimo prostor za pridobivanje ključnih učnih kompetenc, izkušenj in osebnega razvoja.

Prostovoljci bodo imeli priložnost na ZLU pridobiti oz. nadgraditi digitalne in medkulturno kompetence, spoznali bodo pomen vseživljenjskega učena in socialnega vključevanja ter krepili socialni dialog. Imeli bodo možnost sodelovati in izvajati aktivnosti v skupinah, kjer bodo pridobivali izkušnje z javnim nastopanjem, s tem bodo imeli možnost dvigniti samopodobo. Lahko bodo izrazili svoje ideje, realizirali lastne projekte.

Program ECS bo na ZLU trajal 9 mesecev.

Anja Lenart, prof. ped. in soc. Informacije: Anja Lenart, prof. ped. in soc.
Tel.: 03 56 55 131
E-pošta: anja.lenart@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje