ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
21.03.2019

Študijski krožek Zdravilne rastline v vsakdanji rabi (Izdelava naravne domače kozmetike in čistil). Prvo srečanje udeležencev krožka bo v četrtek, 28. 3. 2019, ob 18.00 v Gasilskem domu v Tirni.

Vtisi in mnenja
20.12.2018

Spomladi letos sem se vključila v tečaj priprav na ZUP. Zelo sem zadovoljna s predavanji, bila so jasna in razumljiva. Všeč mi je bilo, ker nam gospa predstavila veliko primerov iz prakse. Tudi zaposleni na ZLU so zelo prijazni in sem zadovoljna z njimi.

Koristne povezave
ECS mladinsko prostovoljstvo


Zasavska ljudska univerza se je z prostovoljstvom začela intenzivneje ukvarjati po pridobitvi projekta Večgeneracijski center Zasavje, v katerega pa je vključeno tudi večje število prostovoljcev iz lokalnega okolja. Poleg tega smo večkrat gostili prostovoljci Evropske prostovoljne službe. Zato smo se na pobudo Mladinskega centra Trbovlje vključili v Erasmus + projekt z naslovom Akreditacija organizacij mladinskega prostovoljstva.

Z gostovanjem ESC prostovoljca želimo v programe vnesti še multikulturni vidik učenja, spoznavanje drugih kultur in jezika. Po drugi strani pa kot organizacija lahko posamezniku ponudimo prostor za pridobivanje ključnih učnih kompetenc, izkušenj in osebnega razvoja.

Prostovoljci bodo imeli priložnost na ZLU pridobiti oz. nadgraditi digitalne in medkulturno kompetence, spoznali bodo pomen vseživljenjskega učena in socialnega vključevanja ter krepili socialni dialog. Imeli bodo možnost sodelovati in izvajati aktivnosti v skupinah, kjer bodo pridobivali izkušnje z javnim nastopanjem, s tem bodo imeli možnost dvigniti samopodobo. Lahko bodo izrazili svoje ideje, realizirali lastne projekte.

Program ECS bo na ZLU trajal 9 mesecev.

Anja Lenart, prof. ped. in soc. Informacije: Anja Lenart, prof. ped. in soc.
Tel.: 03 56 55 131
E-pošta: anja.lenart@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje