ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
21.03.2019

Študijski krožek Zdravilne rastline v vsakdanji rabi (Izdelava naravne domače kozmetike in čistil). Prvo srečanje udeležencev krožka bo v četrtek, 28. 3. 2019, ob 18.00 v Gasilskem domu v Tirni.

Vtisi in mnenja
20.12.2018

Spomladi letos sem se vključila v tečaj priprav na ZUP. Zelo sem zadovoljna s predavanji, bila so jasna in razumljiva. Všeč mi je bilo, ker nam gospa predstavila veliko primerov iz prakse. Tudi zaposleni na ZLU so zelo prijazni in sem zadovoljna z njimi.

Koristne povezave
Inovativni pristopi dela z ranljivimi skupinami

Zasavska ljudska univerza je bila uspešna na razpisu Erasmus+ 2018, K1, Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov, Mobilnost osebja za izobraževanje odraslih in pridobila projekt z naslovom: Inovativni pristopi dela z ranljivimi ciljnimi skupnimi.

Namen projekta mobilnosti je spoznati primere dobrih praks dela organizacij sorodnih področij iz različnih evropskih držav in opolnomočiti zaposlene strokovne sodelavke z novimi, drugačnimi pristopi dela in hkrati poskrbeti za njihov profesionalni razvoj.To pomeni, da se bodo štiri zaposlene usposabljale v tujini v letih 2018 do 2020 in sicer bodo izvedene štiri aktivnosti v državah (Anglija, Norveška, Italija, Portugalska) in sicer 2 izobraževalna obiska na delovnem mestu (senčenje), 2 strukturirana tečaja.

Ključna strokovna področja kjer bomo opolnomočili zaposlene so:

  • dejavnosti informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih (ISIO), pristopi v Večgeneracijskem centru (VGC), področje vseživljenjske karierne orientacije (VKO) ter neformalnih izobraževalnih programov za odrasle.

Samo s skrbjo za lastno učenje, spoznavanjem novih pristopov za poučevanje in svetovanje bomo lahko izboljšati kakovost svojih izobraževalnih in svetovalnih storitev ter optimizirali organizacijo dela v zavodu.

V projektu so predvidene naslednje aktivnosti:

  • Priprava na senčenje in strukturirane tečaje (prijava na tečaje; definiranje potreb, obnova teoretičnega znanja na področju obstoječnih metod dela z ranljivimi ciljnimi skupinami, jezikovna in kulturna priprava na mobilnost;).
  • Udeležba na senčenju na delovnem mestu in strukturiranih tečajih (oktober 2018 do marec 2020).
  • Širjenje rezultatov mobilnosti zaposlenim in zunanjim sodelavcem ter prostovoljcem na ZLU (1 mesec po zaključku tečaja).
  • Priprava izvedbenega načrta novih aktivnosti dela z ranljivimi ciljnim skupinam, ki temelji na novih znanjih in kompetencah pridobljenih na mobilnosti (2 meseca po zaključku tečaja).
  • Širjenje in uporaba projektnih rezultatov

Projekt traja od 1. 6. 2018 do 30. 5. 2020.

Anja Lenart, prof. ped. in soc. Informacije: Anja Lenart, prof. ped. in soc.
Tel.: 03 56 55 131
E-pošta: anja.lenart@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje