ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
Inovativni pristopi dela z ranljivimi skupinami

Zasavska ljudska univerza je bila uspešna na razpisu Erasmus+ 2018, K1, Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov, Mobilnost osebja za izobraževanje odraslih in pridobila projekt z naslovom: Inovativni pristopi dela z ranljivimi ciljnimi skupnimi.

Namen projekta mobilnosti je spoznati primere dobrih praks dela organizacij sorodnih področij iz različnih evropskih držav in opolnomočiti zaposlene strokovne sodelavke z novimi, drugačnimi pristopi dela in hkrati poskrbeti za njihov profesionalni razvoj.To pomeni, da se bodo štiri zaposlene usposabljale v tujini v letih 2018 do 2020 in sicer bodo izvedene štiri aktivnosti v državah (Anglija, Norveška, Italija, Portugalska) in sicer 2 izobraževalna obiska na delovnem mestu (senčenje), 2 strukturirana tečaja.

Ključna strokovna področja kjer bomo opolnomočili zaposlene so:

  • dejavnosti informiranja in svetovanja v izobraževanju odraslih (ISIO), pristopi v Večgeneracijskem centru (VGC), področje vseživljenjske karierne orientacije (VKO) ter neformalnih izobraževalnih programov za odrasle.

Samo s skrbjo za lastno učenje, spoznavanjem novih pristopov za poučevanje in svetovanje bomo lahko izboljšati kakovost svojih izobraževalnih in svetovalnih storitev ter optimizirali organizacijo dela v zavodu.

V projektu so predvidene naslednje aktivnosti:

  • Priprava na senčenje in strukturirane tečaje (prijava na tečaje; definiranje potreb, obnova teoretičnega znanja na področju obstoječnih metod dela z ranljivimi ciljnimi skupinami, jezikovna in kulturna priprava na mobilnost;).
  • Udeležba na senčenju na delovnem mestu in strukturiranih tečajih (oktober 2018 do marec 2020).
  • Širjenje rezultatov mobilnosti zaposlenim in zunanjim sodelavcem ter prostovoljcem na ZLU (1 mesec po zaključku tečaja).
  • Priprava izvedbenega načrta novih aktivnosti dela z ranljivimi ciljnim skupinam, ki temelji na novih znanjih in kompetencah pridobljenih na mobilnosti (2 meseca po zaključku tečaja).
  • Širjenje in uporaba projektnih rezultatov

Projekt traja od 1. 6. 2018 do 30. 5. 2020.

Anja Lenart, prof. ped. in soc. Informacije: Anja Lenart, prof. ped. in soc.
Tel.: 03 56 55 131
E-pošta: anja.lenart@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje