ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
PARADA UČENJA 2019

LANI ZLATKO, LETOS ROK … PARADA UČENJA PONOVNO V TRBOVLJAH

Parada učenja, katere rdeča nit bosta vseživljenjsko učenje in medgeneracijsko sodelovanje v povezavi s tehniko, kulturo in turizmom, bo letos potekala v sedemnajstih slovenskih krajih – med njimi so tudi Trbovlje. Prireditev bo v sredo, 15. maja 2019, od 9.00 do 12.00 pred Delavskim domom Trbovlje. Če bo deževalo, bo dogajanje v avli Delavskega doma Trbovlje.

PROGRAM NA ODRU od 9.00 do 12.00
Glavni program se bo odvijal na odru pred DDT ter bo glasbeno, kulturno in kulinarično obarvan. Nastopale bodo vse generacije, in sicer od najmlajših do najstarejših. Uživali bomo v pevskih, plesnih in glasbenih nastopih vseh generacij. Pridružile se nam bodo tudi Knapovske punce in raper Rok Trkaj.

STOJNICE
Drugi del bo potekal na stojnicah. K sodelovanju na paradi smo povabili številne zasavske zavode, društva in organizacije. Vse dopoldne od 9.00 do 12.00 bodo potekale različne interaktivne oblike dejavnosti na stojnicah.

SPREMLJEVALNI PROGRAM
V kinodvorani DDT bo predstava za otroke v izvedbi Lutkovne skupine Lučka z naslovom Bubine dogodivščine, v predavalnici DDT pa bo delavnica Zavoda RS za zaposlovanje z naslovom Iskanje zaposlitve s pomočjo družabnih omrežij.

Še posebej zanimivo pa bo na parkirišču pred DDT, kjer si bodo lahko otroci in drugi obiskovalci ogledali električno vozilo, komunalno vozilo, reševalno vozilo ter policista na motorju. Družba Zeos bo pripeljala tudi mobilni zbiralnik, v katerem bodo zbirali neuporabne in uporabne aparate.

Ogled virtualnega muzeja 4. Dritl (polovična vstopnina) bo ob 10 uri, od 9.00 do 12.00 bo v Zasavskem muzeju Trbovlje mogoč ogled občasne razstave Zgodovina gasilstva v Zasavju, ob 12.00 pa voden ogled stalne razstave Srečno … črne doline.

Oglejte si celoten program Parade učenja .

Seznam sodelujočih na Paradi učenja.

Častna pokroviteljica dogodka in ambasadorka vseživljenjskega učenja je županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič.

Parada učenja je vseslovenski festivalski dogodek pod okriljem Andragoškega centra Slovenije. Predstavlja vsebinsko obogatitev Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki se je začel 10. maja, trajal pa bo do 31. maja. V tem času se bo pod okriljem Zasavske ljudske univerze odvilo več kot 140 brezplačnih dejavnosti.

S Parado učenja želimo predvsem okrepiti povezave med zasavskimi organizacijami. Več o projektnih dejavnostih in njihovem ozadju ter dozdajšnjih Paradah učenja najdete na spletni strani http://tvu.acs.si/paradaucenja.

Medijski sponzorji: Radio Aktual Kum Trbovlje, SAVUS, ETV televizija, ZON.

Tina Petek, prof. slov. Informacije: Tina Petek, prof. slov.
Tel.: 03 56 55 125
E-pošta: tina.petek@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje