ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Napovedujemo
17.12.2017

Seminar za pripravo letnega poročila za javne zavode in društva bo v januarju 2018!

Vtisi in mnenja
17.12.2017

Na tečaju nemščine pri g. Kramžarju mi je bil všeč način predavanja, zanimiv, odprta komunikacija, bilo je zabavno.

Koristne povezave
ERASMUS+, CompoHUB

Zasavska ljudska univerza je postala konzorcijski partner v Erasmus+ projektu
CompoHUB -
Izkušene roke za hi-tech proizvodnjo.

Ključni cilj projekta je razvoj izobraževalnega programa ter spletne izobraževalne platforme za razvoj kompetenc delavcev na področju kompozitne tehnologije. Projekt bo pod koordinatorstvom Inovacijsko-razvojnega inštituta UL (IRI-UL) potekal v letih 2015 do 2017 in povezuje pet različnih mednarodnih partnerjev. Iz Slovenije oz. iz Zasavja je v partnerstvu poleg ZLU tudi podjetje Aereform iz Trbovelj.

Zasavska ljudska univerza ima v tej zgodbi vlogo organizacije, ki bo razvijala in izvajala izobraževanja in usposabljanja za odrasle na področju kompozitnih materialov. Prvi korak bo razvoj in priprava poklicnega standarda ter kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti za delo v kompozitni industriji. V nadaljevanju pa bomo skupaj s partnerji pripravili 60-urni program usposabljanja, ki bo temeljil predvsem na praktičnem delu s kompozitnimi materiali. V program bomo vključili 15 brezposelnih oseb iz Zasavja in jim omogočili pridobitev znanj, spretnosti in veščin za namene visokotehnološke kompozitne proizvodnje in jim s tem razširili poklicne priložnosti.

Na izobraževanje bomo povabili ljudi z dobrimi ročnimi spretnostmi (npr. mizarje, šivilje, kuharje…), zato, ker je za delo s kompoziti med drugim izjemno pomembna natančnost.

Področje kompozitnih materialov je še precej nepoznano, vendar zelo perspektivno. V industriji praktično ni področja, kjer se jih ne bi dalo uporabiti. V Sloveniji od te panoge živi že cca dva tisoč ljudi. Več o tem si preberite TUKAJ!

Podrobnosti in opis celotnega CompoHUB projekta.

Polona Trebušak, univ. dipl. inž., mag. posl. ved Informacije: Polona Trebušak, univ. dipl. inž., mag. posl. ved
Tel.: 03 56 55 122
E-pošta: polona.trebusak@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje