ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
ERASMUS+, CompoHUB

Zasavska ljudska univerza je postala konzorcijski partner v Erasmus+ projektu
CompoHUB -
Izkušene roke za hi-tech proizvodnjo.

Ključni cilj projekta je razvoj izobraževalnega programa ter spletne izobraževalne platforme za razvoj kompetenc delavcev na področju kompozitne tehnologije. Projekt bo pod koordinatorstvom Inovacijsko-razvojnega inštituta UL (IRI-UL) potekal v letih 2015 do 2017 in povezuje pet različnih mednarodnih partnerjev. Iz Slovenije oz. iz Zasavja je v partnerstvu poleg ZLU tudi podjetje Aereform iz Trbovelj.

Zasavska ljudska univerza ima v tej zgodbi vlogo organizacije, ki bo razvijala in izvajala izobraževanja in usposabljanja za odrasle na področju kompozitnih materialov. Prvi korak bo razvoj in priprava poklicnega standarda ter kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti za delo v kompozitni industriji. V nadaljevanju pa bomo skupaj s partnerji pripravili 60-urni program usposabljanja, ki bo temeljil predvsem na praktičnem delu s kompozitnimi materiali. V program bomo vključili 15 brezposelnih oseb iz Zasavja in jim omogočili pridobitev znanj, spretnosti in veščin za namene visokotehnološke kompozitne proizvodnje in jim s tem razširili poklicne priložnosti.

Na izobraževanje bomo povabili ljudi z dobrimi ročnimi spretnostmi (npr. mizarje, šivilje, kuharje…), zato, ker je za delo s kompoziti med drugim izjemno pomembna natančnost.

Področje kompozitnih materialov je še precej nepoznano, vendar zelo perspektivno. V industriji praktično ni področja, kjer se jih ne bi dalo uporabiti. V Sloveniji od te panoge živi že cca dva tisoč ljudi. Več o tem si preberite TUKAJ!

Podrobnosti in opis celotnega CompoHUB projekta.

Polona Trebušak, univ. dipl. inž., mag. posl. ved Informacije: Polona Trebušak, univ. dipl. inž., mag. posl. ved
Tel.: 03 56 55 122
E-pošta: polona.trebusak@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje