ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Napovedujemo
17.12.2017

Seminar za pripravo letnega poročila za javne zavode in društva bo v januarju 2018!

Vtisi in mnenja
17.12.2017

Na tečaju nemščine pri g. Kramžarju mi je bil všeč način predavanja, zanimiv, odprta komunikacija, bilo je zabavno.

Koristne povezave
Aromaterapija in masaža

Aromaterapija ni samo nekaj, kar lepo diši, kot misli večina. Z aromaterapijo lahko ublažimo številne težave, tako telesne kot čustvene. S pomanjkljivim poznavanjem delovanja eteričnih olj lahko tudi škodujemo, zato je pomembno, da smo vešči njihove uporabe.

Eterična olja so močno koncentrirane substance, ki jih pridobivamo iz različnih rastlin. V sebi nosijo zdravilne lastnosti rastline in delujejo tako na naše fizično, čustveno in mentalno, kot tudi na duhovno telo. Astma, artitis, alergije, depresija, stres, nespečnost, težave s koncentracijo, glavobol, bolečine v mišicah, menopavza, PMS, prebavne težave in težave s kožo so samo nekatere tegobe, ki jih lahko ublažimo z eteričnimi olji.


KOMU JE NAMENJEN TEČAJ?

15-urni tečaj Aromaterapija in masaža je primeren za vse, ki bi želeli z aromaterapijo pomagati sebi in svojim najbližjim. Prav tako je namenjen profesionalnim maserjem, ki želijo poglobiti svoje znanje in svojim strankam ponuditi edinstveno doživetje aromaterapevtske masaže. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V praktičnem delu bodo imeli udeleženci priložnost sami izdelati terapevtsko mešanico, poudarek pa bo na prikazu tehnik aromaterapevtske masaže hrbta.


VSEBINE TEČAJA:

  • Eterična olja (pridobivanje, nakup in shranjevanje, delovanje na telo, kemija eteričnih olj, farmakološki učinki, zgodovina aromaterapije, aromaterapevtske prakse v svetu, aplikacija, doziranje, rastlinska olja, varnost in kontraindikacije, opis 10 eteričnih olj: sivka, lavandin, rožmarin, bor, limona, evkalipt, čajevec, pelargonija, bergamotka, meta)
  • Zdravljenje najpogostejših tegob z eteričnimi olji: bolečine v hrbtu, stres, oslabljen imunski sistem, slaba prekrvavitev, celulit, nespečnost, glavobol, PMS, težave v menopavzi, vzpostavljanje energetskega ravnovesja z eteričnimi olji (delo s čakrami), tehnike mešanja eteričnih olj, izdelava 3 različnih terapevtskih mešanic)

Aromaterapevtska masaža: priprava na masažo, kontraindikacije, povezava med maserjem in stranko, nanašanje olja, aromaterapevtska masaža hrbta.


PRIJAVA V PROGRAM

Valentina Uran, univ. dipl. ped. in soc. kult. Informacije: Valentina Uran, univ. dipl. ped. in soc. kult.
Tel.: 03 56 31 191
E-pošta: valentina.uran@zlu.si
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje