ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
10.06.2019

Na Zasavski ljudski univerzi Zagorje bo v petek, 5. 7. 2019, tradicionalna svečana podelitev spričeval ob zaključku šolskega leta vsem udeležencem osnovne šole, srednješolskih in poklicnih programov.

Vtisi in mnenja
16.04.2019

Želja vključiti se v program NPK maser je bila na mojem seznamu že nekaj časa. Da je program brezplačen, je dodatna bonus točka, ki pomaga pri uresničevanju mojih želja in ciljev. Pohvalila bi predvsem organizacijo, predavateljico in dobro vzdušje na tečaju.

Koristne povezave
Spoznajmo življenje rudarskih prednikov skozi tabu teme

Študijski krožek Spoznajmo življenje rudarjev skozi tabu teme bo združil različne generacije Zasavčanov in jim omogočil, da se začnejo pogovarjati o zamolčanih temah kot so alkoholizem, prehrana, higiena, porodi, vzgoja ... Na ta način bodo lahko spoznali vzorce, ki se v družinah pojavljajo še danes, in morda postavili temelje za spreminjanje neželenih vzorcev. Člani krožka bodo:

  • spoznavali življenje in delo rudarjev v rudarskih kolonijah,
  • raziskovali in razumeli vzroke za alkoholizem in različna druga vedenja ter
  • spoznavali sociološke teme s področja vzgoje otrok, higienskih navad, prehranjevanja, knapovske solidarnosti, vloge rudarskih žensk ... v preteklosti.

Člani študijskega krožka bodo svoja spoznanja, zbrana gradiva in druge rezultate dela predstavili javnosti na dogodku v okviru Tedna vseživljenjskega učenja v maju 2019.

TRAJANJE: 25 ur

LOKACIJA: Loke pri Zagorju, Zagorje ob Savi

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 12

CENA: Brezplačno

ZAČETEK: marec 2019

SOFINANCER: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

PRIJAVA V PROGRAM

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje