ZLU Trbovlje
Kontakt
Zasavska ljudska univerza

Trg svobode 11a, Trbovlje
03 56 31 190
Grajska 2, Zagorje
03 56 55 120
info@zlu.si

Naroči se na novice!
Strinjam se z obdelavo podatkov za namen pošiljanja novic

Napovedujemo
21.03.2019

Študijski krožek Zdravilne rastline v vsakdanji rabi (Izdelava naravne domače kozmetike in čistil). Prvo srečanje udeležencev krožka bo v četrtek, 28. 3. 2019, ob 18.00 v Gasilskem domu v Tirni.

Vtisi in mnenja
20.12.2018

Spomladi letos sem se vključila v tečaj priprav na ZUP. Zelo sem zadovoljna s predavanji, bila so jasna in razumljiva. Všeč mi je bilo, ker nam gospa predstavila veliko primerov iz prakse. Tudi zaposleni na ZLU so zelo prijazni in sem zadovoljna z njimi.

Koristne povezave
Spoznajmo življenje rudarskih prednikov skozi tabu teme

Študijski krožek Spoznajmo življenje rudarjev skozi tabu teme bo združil različne generacije Zasavčanov in jim omogočil, da se začnejo pogovarjati o zamolčanih temah kot so alkoholizem, prehrana, higiena, porodi, vzgoja ... Na ta način bodo lahko spoznali vzorce, ki se v družinah pojavljajo še danes, in morda postavili temelje za spreminjanje neželenih vzorcev. Člani krožka bodo:

  • spoznavali življenje in delo rudarjev v rudarskih kolonijah,
  • raziskovali in razumeli vzroke za alkoholizem in različna druga vedenja ter
  • spoznavali sociološke teme s področja vzgoje otrok, higienskih navad, prehranjevanja, knapovske solidarnosti, vloge rudarskih žensk ... v preteklosti.

Člani študijskega krožka bodo svoja spoznanja, zbrana gradiva in druge rezultate dela predstavili javnosti na dogodku v okviru Tedna vseživljenjskega učenja v maju 2019.

TRAJANJE: 25 ur

LOKACIJA: Loke pri Zagorju, Zagorje ob Savi

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 12

CENA: Brezplačno

ZAČETEK: marec 2019

SOFINANCER: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

PRIJAVA V PROGRAM

ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje
ZLU Trbovlje