• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno

Znanje razpira krila

Kot priseljenka sem se prijavila na Zavod RS za zaposlovanje in dve leti aktivno iskala zaposlitev, seveda neuspešno. Moja svetovalka mi je kot eno izmed možnosti za lažjo pridobitev zaposlitve predlagala šolanje in višjo izobrazbo. Šolanje, šola, jaz … nemogoča misija, sem si mislila, saj niti slovensko nisem znala.

Nekaj časa sem premišljevala o tem in se odločila sprejeti izziv, ki se po premisleku ni zdel več tako zelo težek.

Zdelo se mi je celo zelo zanimivo, saj se bom naučila veliko novih stvari, spoznala veliko novih ljudi in kar je najpomembneje, govorila bom slovensko.

Potem sem izvedela, da se bom naenkrat morala učiti tri tuje jezike, ki se jih nikoli nisem učila. Moja motivacija je zelo hitro padla. Po glavi so mi švigale različne misli: ne bom zmogla; kaj, če mi ne bo uspelo; ovire so samo v moji glavi; seveda bom naredila …

Na Zasavski ljudski univerzi obstajajo zelo prijazni svetovalci, ki ti z besedami dvignejo samozavest in ti pomagajo, da ne obupaš. Ker je za učenje vedno pravi čas in kot brezposelna oseba sem takrat imela največ časa, sem se lotila učenja in čas zelo dobro izkoristila.

Vse izpite sem naredila v prvem roku in moja samozavest se je z vsakim narejenim izpitom dvigovala, pa tudi moje znanje je bilo vsak dan bogatejše. Moja krila so se razpirala.

Čeprav kot ekonomski tehnik nisem dobila ustrezne službe, sem dobila drugo službo, veliko novega znanja in izkušenj, spoznala veliko dobrih in prijaznih ljudi, dobila nove prijatelje in se naučila slovenščine, kot da bi bila moj materinski jezik.

Mersiha iz Trbovelj

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji