• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno

Kapital mladih 2023: Kreativnost in inovativnost

V okviru projekta Kapital mladih bomo izvedli program z naslovom Kreativnost in inovativnost v obsegu 48 ur, z namenom pomoči otrokom in mladostnikom za večjo socialno vključenost oziroma integracijo v slovensko govorno okolje s poudarkom na psihofizičnem zdravju. Delavnice programa bodo predvidoma potekale od maja do novembra 2023.

Program je razdeljen na 4 sklope: 

1. sklop: Ustvarjalne delavnice s področja likovne umetnosti
Ustvarjalne delavnice s področja likovne umetnosti kot način izražanja in sproščanja so namenjene otrokom in mladostnikom za večjo socialno vključenost oziroma integracijo v slovensko govorno okolje s poudarkom na psihofizičnem zdravju. Otroci bodo razvijali svojo umetniško žilico, ustvarjalno mišljenje in ročne spretnosti ter krepili komunikacijske, socialne veščine, primerno za otroke, ki se soočajo s težavami prilagajanja na okolje, neprijetnimi čustvi in slabšo samopodobo.

2. sklop: Delavnice za spodbujanje inovativnosti
Delavnice za spodbujanje inovativnosti zajemajo več področij:
a) ustvarjanje razširjene resničnosti (AR),
b) ustvarjanje virtualnih svetov (VR),
c) stop-motion animacija,
d) fotografska delavnica in
e) srečanje z robotko Evo.

3. sklop: Delavnice s področja ročnih spretnosti
Delavnice s področja ročnih spretnosti so namenjene učenju in izpopolnjevanju različnih veščin, ki vključujejo uporabo rok in prstov pri ustvarjanju različnih izdelkov. Delavnice imajo številne koristi: spodbujanje kreativnosti in domišljije, razvijanje fine motorike, krepitev koncentracije in vztrajnosti, učenje vztrajnosti pri premagovanju težav, spodbujanje čuta za estetiko in oblikovanje, natančnost in medsebojno sodelovanje. Otroci in mladi s slabšo samopodobo in težavami pri vključevanju v novo okolje bodo krepili komunikacijske in socialne veščine.

4. sklop: Gibalno, miselne in sprostitvene igre
Namen sklopa dejavnosti za otroke na temo gibalnih, miselnih in sprostitvenih iger je spodbuditi otrokovo celostni razvoj in jim omogočiti izkušnje in učenje skozi igro. Gibalne igre pomagajo otrokom razviti motorične spretnosti, koordinacijo in vzdržljivost ter spodbujajo fizično aktivnost. Miselne igre pa spodbujajo otrokovo kreativnost, logično razmišljanje, reševanje problemov in razvoj prostorske predstavljivosti. Sprostitvene igre pa pomagajo otrokom izboljšati koncentracijo, umiriti misli in se sprostiti. Sklop delavnic bo prilagojen starosti otrok in njihovim sposobnostim.
Nikolaja Bukovšek, mag. prof. soc. ped.
03 56 55 131
nika.bukovsek@zlu.si
Nikolaja Bukovšek, mag. prof. soc. ped.


Pridruži se nam

12835 IZVEDENIH IZOBRAŽEVALNIH UR
8292 ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV
120 PREDAVATELJEV
* Podatki veljajo za leto 2018
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji