• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
26.11.2023

Z znanjem slovenščine do hitrejšega vključevanja v lokalno okolje

Migracije so del našega vsakdana. V zadnjih letih prihaja k tudi v Zasavje vse več tujih državljanov iz drugih evropskih in neevropskih držav. Zasavska ljudska univerza si prizadeva premagati jezikovne, kulturne in socialne ovire z ponudbo različnih tečajev, eden od njih je Začetna integracija priseljencev. Gre za javnoveljavni program, ki je brezplačen za tujce, ki prihajajo iz tretjih držav. Od jeseni potekajo kar 4 skupine, in sicer dve skupini v Zagorju in dve v Trbovljah.  Vodijo ga izkušene in izjemno srčne predavateljice Sonja G.,  Sonja L., Katja in Tina.

Vsaka skupina prinaša svojo edinstveno dinamiko in kulturo, kar prispeva k bogastvu izkušenj za vse udeležence. Udeleženci so zadovoljni s programom, saj pridobivajo ključne jezikovne veščine, razširjajo socialno mrežo in se bolje vključujejo v lokalno okolje. Udeleženci redno in vestno prihajajo  na tečaj, in dobro napredujejo. Povratne informacije so zelo pozitivne, kar je  njihova motivacija  in spodbuda za naprej.

Strinjajo se, da je tečaj uporaben in koristen ter jim pomaga pri vključevanju v slovensko družbo in jim olajša vsakdanje življenje. Pred njimi je še kar nekaj ur programa, ki jih bodo z veseljem in vedoželjnostjo obiskovali, se učili, razširjali besedni zaklad, vadili govorjenje in pisanje ter na koncu program uspešno končali. Zdajšnjim udeležencem želimo čim lažje učenje in čim hitrejšo integracijo v trenutno okolje.

V preteklem letu na ZLU skupaj izpeljali 12 tečajev slovenščine, vključili 132 priseljencev in opravili 570 ur pouka. Za opravljanje izpitov se je zanimalo prek 60 kandidatov.

Spomladi pa začnemo z novimi skupinami. Ker se mesta vedno hitro zapolnijo, vas vabimo, da si že zdaj zagotovite informacije o tečaju in prosto mesto ter se dogovorite za pogovor s svetovalkami v svetovalnem središču Zasavje. Pokličite v Zagorje (030 366 778, Tina) ali Trbovlje (030 366 777, Valentina).








PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji