• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno

1. LTT: Limassol, Ciper (27.–30. 9. 2021)

Konec septembra 2021 smo se partnerji in udeleženci v projektu Erasmus+ Učenje na daljavo za ranljive skupine odraslih končno srečali v živo. Prvo delovno srečanje je potekalo v Limassolu na Cipru, gostila pa nas je partnerska organizacija, L.C. Educational LTD s Cipra. 
Na delovnem srečanju smo obravnavali metode in strategije učenja na daljavo za ranljive skupine brezposelnih in oseb s posebnimi potrebami. Partnerji smo predstavili naše izkušnje pri učenju na daljavo za ti dve ciljni skupini odraslih in v nadaljevanju razvijali metode za skupni priročnik. Zasavska ljudska univerza je zadolžena za pripravo metod za ciljno skupino brezposelnih, ki jih bomo nato do konca decembra tudi v praksi preskusili. 
Srečanja sta se z ZLU udeležili Valentina Uran in Liza Kokole, pridružili pa so se jima tudi zunanji sodelavci ZLU: Živa Kramar, zunanja predavateljica na ZLU, ter Boštjan Bebar in Robi Lazar iz VDC Zasavje. Vsi trije so pripevali svoje izkušnje pri učenju brezposelnih in/ali oseb s posebnimi potrebami. Na ZLU smo zelo zadovoljni, da lahko v mednarodne projekte vključujemo tudi zunanje sodelavce in partnerske organizacije. Na ta način poglabljamo sodelovanje z ustanovami in učitelji ter spodbujamo razvoj izobraževanja odraslih v regiji.
Živa Kramar, profesorica na Srednji šoli Zagorje in predavateljica na Zasavski ljudski univerzi:
»Bilo je delovno, ustvarjalno, zelo razgibano in predvsem nasmejano. Spoznavanje novih ljudi, organizacij, njihovih metod in načinov dela, delitev izkušenj in s tem obogatitev lastnega razmišljanja in delovanja … Res super fajn izkušnja!«

 

Boštjan Bebar, VDC Zasavje:

»Z izobraževanjem odraslih s posebnimi potrebami se bomo morali ukvarjali bolj sistematično, zagotovo bo del tega izobraževanja potekal tudi na daljavo. Vesel sem, da lahko sodelujem pri projektu, ki obravnava našo ciljno skupino. Vsebine so koristne za moje delo, saj je učenje pomembno za aktivno in samostojno življenje naših uporabnikov.«Pridruži se nam

12835 IZVEDENIH IZOBRAŽEVALNIH UR
8292 ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV
120 PREDAVATELJEV
* Podatki veljajo za leto 2018
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji