• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno

ERASMUS+, CompoHUB

Zasavska ljudska univerza je postala konzorcijski partner v Erasmus+ projektu
CompoHUB -
Izkušene roke za hi-tech proizvodnjo.Ključni cilj projekta je razvoj izobraževalnega programa ter spletne izobraževalne platforme za razvoj kompetenc delavcev na področju kompozitne tehnologije. Projekt bo pod koordinatorstvom Inovacijsko-razvojnega inštituta UL (IRI-UL) potekal v letih 2015 do 2017 in povezuje pet različnih mednarodnih partnerjev. Iz Slovenije oz. iz Zasavja je v partnerstvu poleg ZLU tudi podjetje Aereform iz Trbovelj.

Zasavska ljudska univerza ima v tej zgodbi vlogo organizacije, ki bo razvijala in izvajala izobraževanja in usposabljanja za odrasle na področju kompozitnih materialov. Prvi korak bo razvoj in priprava poklicnega standarda ter kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti za delo v kompozitni industriji. V nadaljevanju pa bomo skupaj s partnerji pripravili 60-urni program usposabljanja, ki bo temeljil predvsem na praktičnem delu s kompozitnimi materiali. V program bomo vključili 15 brezposelnih oseb iz Zasavja in jim omogočili pridobitev znanj, spretnosti in veščin za namene visokotehnološke kompozitne proizvodnje in jim s tem razširili poklicne priložnosti.

Na izobraževanje bomo povabili ljudi z dobrimi ročnimi spretnostmi (npr. mizarje, šivilje, kuharje…), zato, ker je za delo s kompoziti med drugim izjemno pomembna natančnost.

Področje kompozitnih materialov je še precej nepoznano, vendar zelo perspektivno. V industriji praktično ni področja, kjer se jih ne bi dalo uporabiti. V Sloveniji od te panoge živi že cca dva tisoč ljudi. Več o tem si preberite TUKAJ!

Podrobnosti in opis celotnega CompoHUB projekta.

Polona Trebušak, univ. dipl. inž., mag. posl. ved
03 56 55 122
polona.trebusak@zlu.si
Polona Trebušak, univ. dipl. inž., mag. posl. ved


Pridruži se nam

12835 IZVEDENIH IZOBRAŽEVALNIH UR
8292 ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV
120 PREDAVATELJEV
* Podatki veljajo za leto 2018
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji