• Trbovlje: 03 56 31 190
 • Zagorje: 03 56 55 120
 • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno

Koledar brezplačnih aktivnosti

Tukaj lahko najdete KOLEDAR VSEH BREZPLAČNIH AKTIVNOSTI, ki jih za vas pripravljamo na Zasavski ljudski univerzi.

PREDHODNE PRIJAVE SO OBVEZNE. Na nekaterih aktivnostih je število mest omejeno.

   • Za aktivnosti ISIO se obrnite na Valentino Uran (valentina.uran@zlu.si ali 030 366 777).
   • Za aktivnosti DIGI.KOMP se obrnite na Mateja Uduča (matej.uduc@zlu.si ali 031 617 478).
   • Za aktivnosti VGC ZASAVJE se obrnite na Niko Bukovšek (nika.bukovsek@zlu.si ali 03 56 55 131 ali 031 617 335).

 

OBVEZNE PRIJAVE 

Vse aktivnosti so za udeležence BREZPLAČNE, obvezne so le PREDHODNE PRIJAVE, saj je število prostih mest omejeno.

Prijavite se lahko prek spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ.

Da dobite potrditev prijave, morate priti do konca obrazca in pritisniti POŠLJI. En ali dva dni prej boste po e-pošti dobili OPOMNIK o prijavi na delavnico.

Za več informacij lahko vedno tudi pokličete na 03 56 55 131, 031 617 335 (Nika Bukovšek) ali pišite na nika.bukovsek@zlu.si.

 
 
 

PRVA POMOČ PRI UPORABI SODOBNIH DIGITALNIH TEHNOLOGIJ

TRBOVLJE
KDAJ: 
ponedeljek, 15. 7. 2024, ob 8.00
KJE: ZLU, Trg svobode 11 a, Trbovlje

ZAGORJE OB SAVI
KDAJ: 
sreda, 28. 8. 2024, ob 8.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi


Imate težave s svojim računalnikom, telefonom ali tablico? Morda ne veste, kako povezati svojo pametno uro s telefonom in potrebujete pomoč? Bi radi povezali telefon in računalnik ter prenesli svoje fotografije, a vam ne uspe? Ali imate težave s tiskalnikom? Bi radi uporabljali svojo tablico, nov prenosni računalnik, telefon, tiskalnik, vendar ne veste, kako?

Ni razloga za slabo voljo in izgubljanje časa zaradi frustracij. Z veseljem vam bomo pomagali odpraviti vaše težave in zagotovili ustrezno podporo.

Na delavnico pridite pripravljeni – s svojimi vprašanji in z dilemami glede uporabe (pametnih) naprav, mi pa vam bomo pomagali najti odgovore. S seboj prinesite tudi svoje naprave, saj vam bomo tako najlažje pomagali.

Delavnica je za udeležence brezplačna, obvezne so predhodne prijave.

 

KULINARIČNA DELAVNICA
KDAJ: torek, 27. 8. 2024, ob 9.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi

Vabljeni na našo čarobno kulinarično delavnico, kjer bomo skupaj ustvarjali nekaj okusnega. Kaj? To pa naj ostane skrivnost. 

Delavnica je za udeležence brezplačna, obvezne so predhodne prijave.

 

JOGA SMEHA
KDAJ: četrtek, 29. 8. 2024, ob 18.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
IZVAJALKA: Marja Koren
ORGANIZATOR: Mladinski center Zagorje ob Savi

Živimo v času, ko nam hitri tempo življenja narekuje visoko storilnost, produktivnost in predvsem resnost. Več kot 70 % vseh bolezni je povezano s stresom. Visok krvni pritisk, bolezni srca, depresija, nespečnost in kronični glavobol, vse to je le peščica bolezni, ki so posledica hitrega tempa življenja in preobremenjenosti. V zadnjem letu smo k vsemu naštetemu dodali še socialno distanciranje, pomanjkanje stikov, objemov, strah za lastno zdravje in finančno negotovost. Pa saj ni čudno, da nam ni do smeha! Vendar je prav smeh to, kar v dani situaciji najbolj potrebujemo. Joga smeha je koncept, ki združuje smejalne vaje z jogijskim dihanjem, kar pripomore k vnosu kisika v telo in možgane. Posledično se počutimo bolje in imamo več energije, smo bolj zbujeni in sproščeni. Gre za smeh brez humorja in šal, za smeh se preprosto odločimo. Kataria (2000) je dokazal, da telo ne loči med iskrenim in narejenim smehom. Ugodni učinki na telo in duha so v obeh primerih enaki. Smeh je vpeljan kot skupinska vadba, pri kateri s pomočjo smejalnih vaj izzovemo smeh. Pri tem, ko se začnemo smejati kar tako, brez razloga, se s pomočjo očesnega kontakta in zrcalnih nevronov smeh prenaša na druge v skupini, kar povzroči iskren smeh.

Gre za tehniko, ki odraslim omogoča smeh od srca brez kognitivnega mišljenja in je učinkovita tudi pri ljudeh, ki so voljo do smeha izgubili ali sploh nimajo smisla za humor. Da bi bili deležni vseh pozitivnih učinkov smeha, je priporočljivo, da se smejemo vsaj 10 minut skupaj. Zaradi vseh pozitivnih učinkov smeha na telo, smeha ne bi smeli prepuščati naključju, ampak bi ga morali vzeti blazno resno.

Delavnica je za udeležence brezplačna, obvezne so predhodne prijave.

 
VGC SPLETNA KAVARNA
KDAJ: vsak petek ob 9.00
KJE: na daljavo, prek Google Meet
 
Vsak petek se v naši spletni kavarni dobivamo udeleženci različnih aktivnosti na Zasavski ljudski univerzi. Vljudno vabljeni vsi, ki si želite prijetne družbe in obilice smeha. Po prijavi dobite povezavo za dostop na vaš e-poštni naslov.
 
Udeležba je brezplačna, obvezne so predhodne prijave.
 
Tudi v letošnjem letu vas vabimo k udeležbi na počitniških delavnicah, ki bodo potekale v Zagorju ob Savi in v Trbovljah. 
 
 • ZAGORJE OB SAVI: Dejavnosti bodo potekale vsak ponedeljek, sredo in petek med 9.30 in 11.30. Delavnice bodo potekale v prostorih ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi. 
 • TRBOVLJE: Dejavnosti bodo potekale v dogovoru z Društvom prijateljev mladine Trbovlje. 

Za udeležbo na dejavnostih so OBVEZNE PREDHODNE PRIJAVE na povezavi.

Za več informacij se lahko obrnete na Niko Bukovšek (nika.bukovsek@zlu.si ali 031 617 335) ali Niko Nedeljko (nika.nedeljko@zlu.si ali 030 366 779). 
 

VPISUJEMO V IZOBRAŽEVALNE PROGRAME | ŠOLSKO LETO 2024/25

 
Več o programu si lahko preberete TUKAJ.
 
Več o programih si lahko preberete TUKAJ.
 
Več o programu si lahko preberete TUKAJ.
 
 
PREDLOGI, MNENJA, SODELOVANJE

Veseli bomo vaših predlogov, mnenj in priporočil o vsebinah, ki bi bile zanimive za vas, vaše prijatelje in znance. Odrasli znamo zelo veliko. Če imate posebna znanja, spretnosti in izkušnje, bomo veseli, da jih delite z nami in našimi uporabniki. Pokličite nas ali nam pišite in se nam pridružite kot prostovoljec.
 
INFORMACIJE IN OBVEZNE PRIJAVE

Več informacij o posameznih aktivnostih najdete na www.zlu.si. Na vse aktivnosti so obvezne prijave. Za dodatne informacije smo dosegljivi  od ponedeljka do četrtka, od 8. do 15. ure, v petek od 8. do 12. ure na naslovu Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi. Dosegljivi smo tudi po telefonu ali prek elektronske pošte.

Telefonska številka: 03 56 55 131 ali 031 617 335 (Nika Bukovšek)
E-poštni naslov: nika.bukovsek@zlu.si
 
 
Nikolaja Bukovšek, mag. prof. soc. ped.
03 56 55 131
nika.bukovsek@zlu.si
Nikolaja Bukovšek, mag. prof. soc. ped.
Valentina Uran, univ. dipl. ped. in soc. kult.
03 56 31 191, 030 366 777
valentina.uran@zlu.si
Valentina Uran, univ. dipl. ped. in soc. kult.
Matej Uduč, univ. dipl. soc.
031 617 478
matej.uduc@zlu.si
Matej Uduč, univ. dipl. soc.


Pridruži se nam

12835 IZVEDENIH IZOBRAŽEVALNIH UR
8292 ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV
120 PREDAVATELJEV
* Podatki veljajo za leto 2018
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji