• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
22.06.2023

VGC ZLU - uspešno zaključen LAS projekt

V letu 2022 smo uspešno zaključili projekt Večgeneracijski center Zasavje, a dogajanje se ni zaključilo tam. V istem letu smo pridobili financiranje z Evropskega sklada za razvoj podeželja in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za operacijo Večgeneracijski center Zasavske ljudske univerze, preko razpisa partnerstva LAS Zasavje. Operacija je potekala med 29. 6. 2022 in 28. 6. 2023 pod okriljem Zasavske ljudske univerze v sodelovanju z Društvom za zdravilne rastline Zasavje in Vrtovi Taškar.
 
Cilji operacije, ki smo si jih zastavili, in jih tudi uspešno dosegli, so bili:  
V okviru operacije smo izvajali programe na štirih ključnih področjih: trajnost, digitalna pismenost, osebnostna rast in počitniški programi za otroke. In najboljše od vsega - vsi programi so bili za udeležence brezplačni!

Na začetku smo si zastavili cilje glede obsega programov na posameznih področjih. Naša prvotna pričakovanja so bila, da bomo izvedli najmanj 42 ur programov s področja trajnosti, 110 ur s področja digitalne pismenosti ter 200 ur s področja osebnostne rasti. Z veseljem sporočamo, da smo te cilje močno presegli. V času trajanja operacije smo izvedli 328 ur programov s področja digitalne pismenosti, 575,5 ur s področja osebnostne rasti, 49 ur s področja trajnosti ter 68 ur počitniškega programa za otroke. V programe smo uspeli vključiti kar 1945 udeležencev. To je rezultat, na katerega smo nadvse ponosni!
 
Večgeneracijski center je ostal pomembno središče za vse, ki si želijo pridobiti nova znanja, okrepiti vezi med generacijami ter prispevati k trajnostnemu in digitalnemu napredku naše skupnosti. V prihodnosti si bomo še naprej prizadevali ustvarjati inovativne programe ter spodbujati vseživljenjsko učenje za vse generacije.

Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate tudi v posnetku na povezavi.

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji