• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno
09.09.2021

15. 9. - Parada učenja v Zagorju

Parada učenja 2021 15. septembra prvič prihaja v občino Zagorje ob Savi. Celodnevni dogodek bo potekal na več ločenih prizoriščih, in sicer na mestni ploščadi, v parku dr. Janeza Drnovška in v športno-rekreacijskem parku Evropark.

Rdeča nit na Paradi učenja bo: Z vseživljenjskim učenjem in gibanjem do zdravja in vitalnosti.

Dogodek je namenjen vsem generacijam, širjenju kulture vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja v regiji in spodbujanju gibanja vseh generacij.  

Glavno dogajanje bo od 9.00 do 12.00 na mestni ploščadi, kjer bo bogat program na odru in stojnicah, saj se bo pelo, plesalo, ustvarjalo ... Z nami bo tudi ambasador učenja Jure Tori s pevko Niko.

V parku dr. Janeza Drnovška bo od 9.00 do 17.00 na ogled slikarska razstava udeleženk tečaja Slikanje za dušo, s svojimi izdelki se bodo predstavile tudi klekljarice, prikazan bo verižni člen kot rezultat uspešnega sodelovanja Erasmus projekta ZLU, LU Jesenice in Vrtca Zagorje ...

V športno-rekreacijskem parku Evropark bo od 15.00 do 18.00 organiziranih več gibalnih kotičkov: učna ura nordijske hoje, nogometni kotiček, pilates kotiček ... Za malce več adrenalina pa bomo poskrbeli na poligonu pump tracku s pomočjo članov Kolesarskega kluba Zagorska dolina.
 
Na dan Parade učenja bo omogočen voden ogled Virtualnega muzeja rudarstva 4. Dritl. Tudi Zasavski muzej v Trbovljah in Muzej Hrastnik bosta na dan parade odprla svoja vrata, prav tako pa tudi Weinbergerjeva hiša v Zagorju.

Prek 30 sodelujočih organizacij, 20 stojnic, pester program ... pridružite se nam in videli boste, da sta učenje in gibanje zabavna.

Častni pokrovitelj Parade učenja 2021 je župan občine Zgorje ob Savi Matjaž Švagan.


PROGRAM PARADE UČENJA 15. 9. 2021, ZAGORJE
KOLEDAR BREZPLAČNIH PRIREDITEV ZASAVJE
KOLEDAR ZA CELOTNO SLOVENIJO
Ostanimo odgovorni: 
Udeleženci prireditev morajo skladno z vladnim odlokom izpolnjevati pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje).
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji