• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno
03.05.2021

Brezplačne aktivnosti v VGC Zasavje

 
 
Facebook je spletno družabno omrežje namenjeno zabavi, komuniciranju, vzpostavljanju družbenih odnosov ter razvedrilu. S prijavo si ustvarimo profil, h kateremu lahko dodamo slike in vnesemo podatke, ki si jih želimo deliti z izbranim krogom ljudi. Poiščemo lahko tudi svoje znance, prijatelje in druge ljudi, s katerimi bi želeli vzpostaviti stike in jih dodamo med »prijatelje«.
 
KDAJ: 4. in 11. 5. 2021, ob 9.00
KJE: v živo na lokaciji ZLU, Grajska 2, Zagorje
 
Prijav na brezplačno računalniško delavnico Facebook za začetnike ne sprejemamo več. Zagorje ob Savi, 4. 5. 2021, 9.12
 


 
Potovanje po deželah podsaharske Afrike pričnem v glavnem mestu Malija – Bamaku. Kljub izgubljeni prtljagi se ob prvem stiku z državo v njo zaljubim. Naslednji dan, ko se sprehodim po mestu, ugotovim, da je mesto v bistvu ena ogromna živo pisana tržnica.
 
Djenne, malo mestece, kjer je svetovno znana blatna mošeja me pričaka s tradicionalnim ponedeljkovim tržnim dnem, kjer se zberejo domačini iz vseh okoliških vasic. Mopti leži ob strateški reki Niger. Tu sem se vkrcal na ladjo, ki je naslednje tri dni postala moj dom.
 
Ljudstvo Dogon, ki se je pred stoletji naselilo pod 150 km klifom pri Bandiagari me povsem očara v dneh, ko hodim med njihovimi vasicami in spoznavam njihovo zanimivo tradicionalno kulturo. Nič nenavadnega za Dogone ni, da ima moški 4 ali 5 žena, ki živijo skupaj.
 
V Burkini Faso obiščem kraj Dori, ki leži povsem na SV delu dežele. Malo severneje v Gorom Gorom, obiščem še eno barvito tržnico. Potovanje zaključim na jugozahodu Burkine, kjer je pokrajina odeta v zeleno preobleko.
 
KDAJ: četrtek, 6. 5. 2021, ob 19.00
KJE: na daljavo prek spleta
 
Prijave na spletni dogodek so zaključene. Zagorje ob Savi, 6. 5. 2021, 18.31
 
Predavanje bo potekalo v sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi.
 

 
 
Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik in Večgeneracijski center Zasavje vabita na spletni literarni večer s pisateljem Avgustom Demšarjem. Z mariborskim avtorjem, ki piše detektivsko/kriminalne romane in po katerih je bila posneta serija Primeri inšpektorja Vrenka, se bo pogovarjala Irena Senčar.

KDAJ: torek, 11. 5. 2021, ob 19.00
KJE: na daljavo prek spleta (MS Teams)

Prijave na spletni dogodek so zaključene. Zagorje ob Savi, 11. 5. 2021, 18.45
 

 
 
Tehnika čustvene svobode (angl. emotional freedom technique) je metoda, s katero si lahko sami pomagamo pri čustvenih in fizičnih težavah. EFT je zelo preprosta, varna, kratka in učinkovita metoda, s katero lahko opravimo ali vsaj omilimo neprijetna čustva, kot so jeza, strah, tesnoba, žalost, krivda in številne druge.
 
Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, kjer boste izvedeli več o tej učinkoviti metodi. Metodo EFT nam bo predstavila Anita Pavčnik. Srečanje bo potekalo v živo v dnevnem centru VGC Zasavje. Seveda bomo upoštevali vsa priporočila NIJZ.
 
POMEMBNO OBVESTILO
Delavnica Predstavitev EFT tehnike, ki je bila načrtovana za četrtek, 13. 5. 2021, ob 17.00, je odpovedana. Hvala za razumevanje. Zagorje ob Savi, 12. 5. 2021, 13.49
 

 

Na predavanju bo predstavljena varna uporaba televizije, digitalnih naprav in spleta. Franja Gros, univ. dipl. psih. iz LOGOUT-a, bo predstavila vsebinska in časovna priporočila in smernice za zdravo sobivanje v svetu digitalnih dražljajev za predšolske otroke kot tudi pomen zgleda staršev pri uporabi digitalnih naprav.

KDAJ: torek, 18. 5. 2021, ob 18.00
KJE: na daljavo prek spleta

Franja Gros ima dolgoletne izkušnje na področju duševnega zdravja, odvisnosti, antisocialnega vedenja ter izkušnje z individualnimi svetovanji in psihosocialno pomočjo in vodenjem. Dodatno se je izobraževala v Londonu.

OBVEZNE PRIJAVE
Na spletno predavanje se lahko prijavite prek spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ. Prijave sprejemamo tudi prek telefonske številke 030 366 779 ali nam pišete na info@vgc-zasavje.si
 

 
 
Knjižnica Zagorje se predstavi

Predstavili bomo podatkovne zbirke, ki jih omogoča Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi svojim članom.

Medknjižnična izposoja je knjižnična storitev, ki zagotavlja splošno dostopnost knjižničnega gradiva. Našim uporabnikom omogoča uporabo gradiva iz drugih knjižnic. Splošne knjižnice na celjskem območju (Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik, Knjižnica Laško, Osrednja knjižnica Mozirje, Knjižnica Rogaška Slatina, Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Knjižnica Šentjur, Knjižnica Šmarje pri Jelšah, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Knjižnica Velenje, Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi in Medobčinska splošna knjižnica Žalec) zagotavljajo medknjižnično izposojo strokovnega gradiva, ki je za končnega uporabnika brezplačna.

Biblos ponuja izposojo in prodajo e-knjig. Sodeluje z založbami in knjižnicami.
 
Izposojo avdio knjig v slovenskem jeziku z uporabo pametnih telefonov. Izposoja avdio knjig se izvaja v mobilni aplikaciji Audibook.
 
Večer – spletni arhiv časopisa Večer. Arhiv člankov od leta 1945 do danes.
 
Tax-Fin-Lex ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je sproti ažurirana. Na njo so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji zakonov in praktične rešitve. Na voljo pa so tudi informacije iz finančno-računovodskega ter davčnega področja.

EBONITETE.SI – Z vpogledom v aplikacijo boste ugotovili, ali partner posluje z izgubo, kako kvalitetno je njegovo premoženje, ga lahko izgubi zaradi stečaja drugih, ali podleže domnevi insolventnosti, posluje z računom v Sloveniji.
 
EBSCO Host omogoča iskanje, pregledovanje, tiskanje in shranjevanje polnih besedil člankov po bazah Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source in MEDLINE.
 
KDAJ: ponedeljek, 24. 5. 2021, ob 9.00
KJE: na daljavo prek spleta

OBVEZNE PRIJAVE
Na srečanji se lahko prijavite prek spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ. Prijave sprejemamo tudi prek telefonske številke 030 366 779 ali nam pišete na info@vgc-zasavje.si
 

 
 
Vabimo vas, da se nam pridružite na kulinarični delavnici v četrtek, 27. maja 2021, ob 10. uri. Na delavnici bomo pripravili domače Munchmallow pecivo. Za sestavine in prijetno druženje bomo poskrbeli v dnevnem centru VGC Zasavje na lokaciji v Zagorju, Grajska 2. Seveda bomo upoštevali vsa priporočila NIJZ – za vašo in našo varnost.

KDAJ: četrtek, 27. 5. 2021, ob 10.00
KJE: v živo na lokaciji ZLU, Grajska 2, Zagorje

OBVEZNE PRIJAVE
Na brezplačno kulinarično delavnico se lahko prijavite prek spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ. Prijave sprejemamo tudi prek telefonske številke 030 366 779 ali nam pišete na info@vgc-zasavje.si


 
Več o drugih brezplačnih aktivnosti, ki jih organizira Večgeneracijski center Zasavje, najdete na spletni strani www.vgc-zasavje.si

Večgeneracijski center Zasavje je eden izmed 15 slovenskih večgeneracijskih centrov, ki jih za obdobje petih let sofinancirata Republika Slovenija ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Nosilka in prijaviteljica projekta je Zasavska ljudska univerza skupaj s partnerjema Mladinskim centrom Zagorje ob Savi in Mladinskim centrom Hrastnik.

Vse aktivnosti so za udeležence brezplačne.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji