• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno
01.08.2020

Dnevi svetovalnih središč 2020

Vsako leto zadnji teden v septembru v Sloveniji potekajo dnevi svetovalnih središč. Dogodek je namenjen predstavitvi svetovalne podpore za odrasle in seznanjanju odraslih z možnostmi učenja. Hkrati pa javnost ozaveščamo o pomenu vseživljenjskega učenja in spodbujamo odrasle k učenju.
 
Tudi letos nas boste lahko poiskali na Stojnici znanja, kjer smo poleg informacij o dokončanju osnovne ali srednje šole za odrasle ter aktualnih izobraževanjih za osebni in poklicni razvoj, za vse obiskovalce pripravili tudi uganke in darilca. Stojnico v Trbovljah bodo popestrili tudi kolegi iz Delavskega doma Trbovlje.
Pri obisku stojnice je potrebno upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s covid-19: udeležence naprošamo, da nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke in upoštevajo varnostno razdaljo!
 
Ob upoštevanju trenutnih priporočil za omejevanje stikov smo se odločili, da ponudimo tudi nekaj aktivnosti, ki lahko potekajo na daljavo. Ponujamo vam dva vprašalnika, s katerima lahko bodisi preverite raven svoje pismenosti (vprašalnik SVOS) ali pa pridobite povratno informacijo o tem, kaj vam je najbolj pomembno na delovnem mestu (vprašalnik privlačnosti na delovnem mestu). Kaj pridobite? Informacija o doseženi ravni bralne, matematične ali IKT pismenosti je lahko podlaga za načrtovanje nadaljnjega učenja in razvoja kariere ali pa spodbuda pri odločitvi za učenje. Informacija o dejavnikih privlačnosti na delovnem mestu pa vam pomaga razumeti, zakaj se v svoji službi počutimo dobro ali pa slabo, predvsem pa pride prav, ko iščemo delo oz. ko ga želim zamenjati – pokaže nam, na kaj moramo biti pozorni. Oba vprašalnika je mogoče reševati od doma, pa tudi v prostorih ZLU.

Za reševanje vprašalnikov in za dogovor o osebnem svetovanju se lahko obrnete na naše svetovalke:
Valentina Uran, valentina.uran@zlu.si, tel. 03 56 31 191
Tina Polajnar-Povše, tina.polajnar-povse@zlu.si, tel. 03 56 55 125
Jadranka Simončič, jadranka.simoncic@zlu.si, tel. 03 56 55 121

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji