• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
12.08.2022

Dobra zgodba - ŠK Srečno, slovenščina!

Na ZLU smo  junija 2022 uspešno zaključili še en študijski krožek, in sicer Srečno, slovenščina! za ukrajinsko govoreče. Akcijski cilj je bil Ukrajincem, ki so zaradi vojne  v Ukrajini, v Zasavju, vsaj malo pomagati pri učenju slovenščine in socializaciji v novo okolje.

Oblikovala se je zanimiva in zelo živahna skupina, v kateri smo se sporazumevali ukrajinsko, rusko, slovensko in angleško. Udeleženci so spoznavali osnovne vzorce sporazumevanja v slovenščini in dopolnjevali besedišče, ki so se ga že naučili iz novega okolja. Predavateljico Stanko Klopčič so vedno znova presenečali z vprašanji, saj so z zanimanjem opazovali novo okolje; z željo, da se čim hitreje  vključijo v slovensko družbo.

Ena izmed udeleženk Saya je posnela kratek videofilm, v katerem so  prikazani delovni utrip v skupini, srčnost udeležencev, da se kljub težkim okoliščinam aktivno vključijo v novo okolje ter radost, da tukaj  živimo v miru. Žal nismo vključili vseh posnetkov, je pa iz vsakega razbrati hvaležnost, da so bili tako dobro sprejeti v Sloveniji.

Lahko bi zapisali, da nam je kar žal, da se je krožek že končal, saj so bili ti torki živahni in glasni ter so nam  pomagali pri razumevanju in spoznavanju ljudi, ki jih kljub trenutnemu trpljenju in stiskam označuje velika življenjska radost.

Vabljeni k ogledu kratkega filma.

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji