• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
01.08.2021

Dobra zgodba - krožek Naravno, zabavno do zdravja


Za vsako bolezen rož'ca raste
 
Poznate ta izrek? Za vsako bolezen rož'ca raste. Seveda, te besede je izrekla teta Pehta navihanemu Kekcu. Varovanci Varstveno delovnega centra Zasavje (VCD) pa so ga večkrat slišali na študijskem krožku, pod mentorstvom Mojce Kropivc v sodelovanju s Cvetko Drnovšek iz Društva za zdravilne rastline Zasavje.

Krožek, ki letos prav tako nosi naslov Naravno, zabavno do zdravja, je potekal v sodelovanju z VDC Zasavje, kjer je ZLU že lani izvajala enega izmed uspešno razpisanih študijskih krožkov. Tako so udeleženci študijskega krožka v maju in juniju spoznavali različne zdravilne rastline, se učili pravilne tehnike dihanja in pridno telovadili na vsakem srečanju; seveda pa tudi pohodov in obiska zeliščnega vrta tete Johance niso izpustili. S pomočjo vseh čutov so širili svoje obzorje, spoznali, da je za zdravje in dobro počutje dober tudi ples ter skupaj zaplesali z Lizo Kokole, ki jim je poleg plesa dan popestrila z različnimi športnimi igrami.

Pridno so nabirali zdravilne rastline, spoznavali njihove zdravilne učinke ter iz nekaterih izmed njih pripravili okusne namaze, jih poskušali in si na koncu oblizovali prste. Pripravili so tudi medene dobrote za večjo odpornost, da bodo ostali čili in zdravi skozi celo leto. Krožek je odlično uspel po zaslugi zaupanja, dobre volje in motivacije vseh vključenih v pripravo in organizacijo. Drug drugemu so dali veliko znanja, srčnosti, veselja obenem pa stkali lepe in pristne odnose. Dokazali so, da tam kjer je volja, je tudi pot. Varovanci so bili ob zaključku zelo veseli priznanj, kot rečejo potrdilom, sladoleda in daril. Takšne dobre zgodbe bogatijo življenje, zato že skupaj snujejo ideje za nova jesenska srečanja. V kratkem video filmčku si lahko ogledate utrip krožka:

 
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji