• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
27.01.2023

Ekipa ZLU na projektnem tednu na Jesenicah

Ekipa Zasavske ljudske univerze se je v tednu od 23. do 27. januarja 2023, udeležila projektnega tedna v okviru projekta Erasmus + K2: Bridge to multicultural learning and creating. Tokrat nas je na Jesenicah gostila Ljudska univerza Jesenice, na projektnem tednu pa se nam je pridružila tudi ekipa Vrtca Trbovlje ter partnerji s Hrvaške (Pučko otvoreno učilište Koprivnica in Dječji vrtič Tratinčica), Cipra (Educational LTD) in iz Estonije (OÜ Vestifex). 

Tema tokratnega LTT – aktivnosti učenja/poučevanja in usposabljanja je bila: Šivanje, kvačkanje, pletenje, vezenje, polstenje in obdelava gline.

Prvi dan smo začeli s prijetnim neformalnim druženjem, nato pa smo še uradno začeli s projektnim tednom. Lahko smo sodelovali na eni izmed medgenracijskih aktivnosti, ki jih organizira LUJ, nato smo obiskali OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice ter na koncu še CUDV Radovljica - enota VDC Jesenice. Po vseh zanimih obiskih smo se vrnili nazaj v prostore LUJ. Projektni partnerji smo predstavili implementacije pilotov v vrtcih, na koncu pa je sledilo še izjemno predavanje Helene Maruško z naslovom Connecting Differences (s področja transakcijske analize).

Drug dan smo začeli s predstavitvami naših lokalnih načrtov aktivnosti s področja vezenja, šivanja, kvačkanja, oblikovanja z glino … Nadaljevali smo z delom v mešanih skupinah, kjer smo izdelovali različne didaktične pripomočke (in iskali možne izboljšave). Zatem pa je sledila še predstavitev estonskega izobraževalnega sistema. Po produktivnem dopoldnevu je sledil obisk Bleda in skupna večerja v lokalni restavraciji. Ob vsem tem pa tudi prijetno druženje in medkulturno povezovanje.

Celoten tretji dan smo namenili izdelovanju pripomočkov za učenje šivanja, vezenja in drugih ročnih del. Pripravljali pa smo se tudi na skupnostni festival, ki je potekal naslednji dan. ž

Četri dan smo sodelovali na Festivalu medgeneracijskega učenja, kjer smo predstavili lokalne načrte v praksi. Otroci (in tudi odrasli) so bilo navdušeni! Na koncu dneva pa je sledil še zanimiv ogled mesta in obisk lokalnega muzeja, kjer smo se pobliže spoznali z zgodovino Jesenic.

V petek, 26. 1. 2023, pa je potekal še zadnji dan, ki je bil namenjen evalvaciji tedna in poslavljanju.

Veseli nas, da smo lahko partnerji v tako izjemnem projektu, pri katerem krepimo medkulturno in medgeneracijsko sodelovanje. Še zlasti je to pomembno, ker živimo v svetu, ki je vedno bolj globaliziran in raznolik. Razumevanje in spoštovanje različnih kulturnih perspektiv in generacijskih razlik lahko pomaga izboljšati medkulturno in medgeneracijsko komunikacijo, kar lahko prispeva k boljšim odnosom, boljšemu sodelovanju in boljšim rešitvam za družbene izzive.





















PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji