• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
12.11.2022

Ekipa ZLU na strokovnem usposabljanju ZISSS v Kranjski Gori, 10. in 11. 11. 2022

V novembru se je ekipa Zasavske ljudske univerze udeležila Strokovnega usposabljanja organizatorjev odraslih in izobraževalcev v neformalnih izobraževalnih programih za odrasle z naslovom »Uvajanje metode učenja v naravi v neformalne programe izobraževanja za odrasle«. Usposabljanje je organiziralo Združenje izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije, potekalo pa je 10. in 11. novembra 2022 v Kranjski Gori.

Prvi dan je bil namenjen spoznavanju in mreženju organizacij članic med seboj. Zatem pa smo se že posvetili usmerjenemu usposabljanju, ki je potekalo v obliki delavnic. Na voljo smo imeli 5 različnih delavnic, in sicer Izdelava dišečih sveč iz odpadnega jedilnega olja, Avtohtona kranjska čebela – sivka, Načrtovanje eko vrta, Metoda igrifikacije v neformalnih programih za odrasle in  Pristopi k izobraževanju o trajnostnem razvoju v izobraževanju odraslih.

Po kosilu je sledilo zanimivo in poučno predavanje »Med naravo in teorijo«, ki ga je izvedel izredni profesor dr. Janez Vodičar, profesor športne vzgoje, zaposlen na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani in predstojnik Inštituta za šport. Po predavanju pa je sledil še teambuilding v naravi.

Drugi dan je bil namenjen razvojnemu forumu Erasmus+ akreditacije. Ponovno smo se razdelili v tri skupine in skupaj oblikovali strateški načrt mobilnosti zaposlenih in udeležencev v prihodnjih letih. Po delu v skupinah nas je čakalo še navdušujoče predavanje Aljoše Bagole z naslovom: »Kako biti v redu« in skupen zaključen razvojnega foruma.









PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji