• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
07.11.2022

Erasmus+ mobilnost zaposlenih Vloga izobraževalcev odraslih po pandemiji in pomoč odraslim pri učenju


Predstavniki Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije, (ZiSSS) s katerega je članica tudi Zasavska ljudska univerza, smo se med 24. in 29. oktobrom 2022 udeležili mobilnosti v projektu Erasmus+. Strokovno usposabljanje: Vloga izobraževalcev odraslih po pandemiji in pomoč odraslim pri učenju je na Sint Maartenu organiziral Vestifix iz Estonije.

V okviru programa smo spoznali zelo zanimive pristope povezovanja skupine, vlogo izobraževalcev v novi realnosti, ko se srečujemo s  pandemijo Covida-19, energetsko in finančna krizo, brezposelnostjo, polarizacijo družbe, trajnostnimi izzivi, izzivi človečnosti, različnimi vrstami ranljivostmi.

Še posebej smo se posvetili Holističnemu/celostnemu pristopu v izobraževanju, spoznavali metode, ki podpirajo celostni pristop pri učenju, kakšno je primerno učno okolje. Holistični pristop je potrebno nujno vključiti v izobraževanje, v učne program za podporo dobrega počutja izobraževalcev odraslih in udeležencev, kajti gre za to, da v izobraževanju ne ponudimo samo učenja z možgani, temveč tudi s srcem in telesom, kar naredi učni proces globlji in učinkovitejši. Upoštevamo celega človeka v različnih vidikih – telesnem, mentalnem, čustvenem, spiritualnem in socialnem.

Spoznali smo zanimiva  pristopa: IKIGAI  in krožnik mentalnega zdravja s katerima poskrbiš za boljše fizično, psihično, mentalno zdravje. Skrb za duševno zdravje ljudi  postaja globalna  prioriteta za ves svet. Naučili smo se uporabljati metodo za učinkovito reševanje problemov Co-vision in pridobili še mnogo strokovnih znanj, ki jih bomo prenesli v naše redno delo.

S skupinskim vrednotenjem vseh aktivnosti smo zaključili naš obisk na Karibih, nadaljevali pa bomo seveda doma. Ob vsem tem pa že razmišljamo in načrtujemo naše naslednje mobilnosti.

     



PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji