• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
10.04.2022

Izobraževalci odraslih, vzgojiteljice in upokojenci tokrat na Cipru


Projektni trening, ki je potekal od 14. do 18. marca je tako strokovnim delavcem Mateji Pistotnik, Mojci Kropivc, Saši Odlazek in Manji Vozel ter prostovoljcem Joži Klopčič, Dragu Lavriču, Marjani Mrak in Heleni Dolanc omogočil nepozabno delovno srečanje na Cipru. 

Projektnega treninga se nas je udeležilo 30 udeležencev iz štirih držav: Slovenije, Cipra, Hrvaške in Estonije. Tema tokratnega strokovnega srečanja je bila ustvarjanje uporabnih izdelkov iz odpadnih materialov. Skupine so bile sestavljene iz udeležencev različnih držav, kar je bil tudi tokrat svojevrsten izziv v smislu sporazumevanja, strpnosti in timskega dela. Načrte in ideje za izdelavo otroških ročnih lutk  smo izbrali ter pripravili pred odhodom v tujino, po povratku pa smo skupaj z otroki Vrtca Trbovlje že začeli izdelovati otroško ročno lutko. Vsak otrok bo ob pomoči mentorjev  naredil svojo lutko.

Pravijo, da ko enkrat obiščeš otok Ciper ga le s težavo zapustiš in res je bilo temu tako. Organizatorji so nam pričarali pravo otoško vzdušje, kjer smo si ogledali kar nekaj njihovih znamenitosti. Najbolj pa so nam ostale v spominu vabljive peščene plaže.
Z avtobusom smo se zapeljali do Larnake kjer smo na medgeneracijskih delavnicah ustvarjali skupaj z vrtčevskimi otroki in osebami s posebnimi potrebami. Ustvarjali smo z materiali, ki so smo jih nabrali kar v naravi. Na lokalnem festivalu pa skupaj z vrtčevskimi otroki njihovimi starši in starimi starši izdelovali različne izdelke iz odpadnega materiala. Na koncu so otroci svoje izdelke uporabili za igro. Njihova domišljija res ne pozna meja.

Dnevi so minevali hitro in kmalu je prišel čas slovesa in za vse je bila zelo lepa tovrstna izkušnja, saj smo dokazali, da se mladostna energija in nova znanja lahko uspešno dopolnjujeta z življenjskimi izkušnjami in spretnostmi starejših. Znanje, ki smo ga pridobili pa bomo pridno predali in uporabili pri izdelavi ročne lutke. Hvala Ciper za prijetno bivanje.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji