• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno
28.04.2021

MALI IN BURKINA FASO

 
Potovanje po deželah podsaharske Afrike pričnem v glavnem mestu Malija – Bamaku. Kljub izgubljeni prtljagi se ob prvem stiku z državo v njo zaljubim. Naslednji dan, ko se sprehodim po mestu, ugotovim, da je mesto v bistvu ena ogromna živo pisana tržnica.
 
Djenne, malo mestece, kjer je svetovno znana blatna mošeja me pričaka s tradicionalnim  ponedeljkovim tržnim dnem, kjer se zberejo domačini iz vseh okoliških vasic. Mopti leži ob strateški reki Niger. Tu sem se vkrcal na ladjo, ki je naslednje tri dni postala moj dom.
 
Ljudstvo Dogon, ki se je pred stoletji naselilo pod 150 km klifom pri Bandiagari me povsem očara v dneh, ko hodim med njihovimi vasicami in spoznavam njihovo zanimivo tradicionalno kulturo. Nič nenavadnega za Dogone ni, da ima moški 4 ali 5 žena, ki živijo skupaj.
 
V Burkini Faso obiščem kraj Dori, ki leži povsem na SV delu dežele. Malo severneje v Gorom Gorom, obiščem še eno barvito tržnico. Potovanje zaključim na jugozahodu Burkine, kjer je pokrajina odeta v zeleno preobleko.
 
KDAJ: četrtek, 6. 5. 2021, ob 19.00
KJE: na daljavo prek spleta
 
Prijave na spletni dogodek so zaključene. Zagorje ob Savi, 6. 5. 2021, 18.31
 
Predavanje bo potekalo v sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji