• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
07.04.2023

Norvežani v Zasavju

                            

     


Med 21. in 23. marcem nas je v okviru projekta Dvig digitalnih kompetenc (digi.komp) obiskala delegacija norveškega partnerja Piksel. Poleg direktorja Gisle Frøyslanda in Maite Cajaraville, ki dela na projektu digi.komp, so prišli še trije predavatelji, vsak s svojo delavnico, namenjeno učiteljem in drugim, ki delajo z otroki. Julien Ottavi je predstavil program OBS player, ki je namenjen snemanju in pretakanju spletnih vsebin. Sarah Grant je na svojih delavnicah prikazala zabavno elektroniko na način, ki je primeren za otroke. Hamilton Mestizo pa je udeležence svojih delavnic naučil, kako se iz kartona, laserskih leč in nekaj vijakov ustvari mikroskop.

Delavnice so potekale v torek in sredo, 21. in 22. marca, v Trbovljah, Zagorju ob Savi in Litiji, vsak izmed predavateljev pa je izvedel svojo delavnico dvakrat. 
Seveda pa so tudi gostje lahko spoznali nekaj novega, saj smo jim predstavili vse tri slovenske organizacije, ki sodelujejo v projektu: Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje in Zasavska ljudska univerza. 
Ogledali so si tudi DDTLab, spoznali robotko Evo, pogledali AR plakate Laibach in se spoznali z NeuroFly. 

V četrtek, 23. 3. 2023, smo projektne partnerje pospremili na ogledu razstave Konsekvence v Cukrarni v Ljubljani, kjer so se še dodatno seznanili s slovenskimi projekti projekta Kons, ki so sorodni njihovim izobraževalno-umetniško-tehnološkim dejavnostim. 

Oboji smo prek obiska pridobili veliko znanja in izkušenj ter se že veselimo njihovega naslednjega obiska septembra, ko pridejo z novimi delavnicami.

www.norwaygrants.si

Še nekaj utrinkov obiska:
 
 
Delavnica zabavne elektronike v Zagorju

Piksel v DDTLab

Maite leti z mislimi

Sestanek v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje

Delavnica zabavne elektronike v Trbovljah

Delavnica OBS Studio v Zagorju

Oprema projekta digi.komp, uporabna tudi za delavnice Norveškega partnerja

Še nekaj utrinkov iz delavnice OBS studio v Zagorju


Delavnica zabavne elektronike v Trbovljah

Sarah Grant in Hamilton Mestizo, predavatelja za delavnice Norveškega partnerja

Julian Ottavi, predavatelj Piksla na delavnici OBS Studio, ki je bila izvedena na IC Geoss v Litiji

Obisk razstave Kons v Cukrarni v Ljubljani

Naključno srečanje dveh delegacij; naših gostov iz Piksla in skupine iz ministrstva za Kulturo na razstavi Kons v Cukrarni. 
 
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji