• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
01.07.2024

Ob zaključku TVU 2024

Na Zasavski ljudski univerzi se lahko pohvalimo z uspešno izvedenim dogodkom Tedni vseživljenjskega učenja 2024, ki so letos v Sloveniji potekali že devetindvajsetič! Velika zahvala gre vsem sodelujočim, ki so na kakršenkoli način prispevali k izvedbi Tednov vseživljenjskega učenja in najbolj odmevnega dogodka – Parade učenja. Dogodki so potekali od 10. maja do 16. junija 2024 in so bili namenjeni promociji kulture vseživljenjskega učenja v Zasavju in v Sloveniji nasploh. Pripravljenih je bilo prek 120 različnih dogodkov, delavnic, predavanj, predstavitev in festivalov, ki so bile razporejene v vseh treh zasavskih občinah.


Parada učenja 2024 je bila letos prvič organizirana v Hrastniku, in sicer v sredo, 22. maja 2024. Zaradi napovedanega deževnega vremena se je dogajanje prestavilo v Športno dvorano na Logu, kar pa za nastopajoče in obiskovalce ni bila ovira. Prav nasprotno – dvorana je pokala od dobre volje, na novo pridobljenega znanja in informacij. Odziv je bil zares fantastičen! Glavno dogajanje je bilo razdeljeno na program na odru in program na stojnicah. Obiskali so nas slovenski raper Rok Terkaj - Trkaj, Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS Luka Mesec in predstavnica Andragoškega centra Slovenije Urška Bittner Pipan. Na stojnicah se je predstavilo več kot 40 zasavskih društev, javnih zavodov in ostalih organizacij, ki so se predstavile z različnimi dejavnostmi, kot so meritve vitalnih funkcij, predstavitve aktualnih programov, izdelkov in storitev. Dejavnosti je bilo toliko, da je prav vsak našel kaj zase.


Tedni vseživljenjskega učenja in Parada učenja 2024 so bili uspešni zaradi sodelovanja številnih partnerjev in različnih aktivnosti, ki so bile predstavljene. Obisk vseh prireditev je bil brezplačen, kar je omogočilo širšo udeležbo javnosti. ZLU in vsi partnerji smo se uspešno združili za promocijo kulture vseživljenjskega učenja in spodbujanja socialnega vključevanja v regiji. Zahvala gre medijskim pokroviteljem in častnemu pokrovitelju Parade učenja, županu občine Hrastnik Marku Funklu in vsem udeležencem dogodkov, ki so se izvajali v okviru TVU. Hvala vsem!
 
Več utrinkov si lahko ogledate v naši fotogaleriji.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji