• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
15.03.2023

Očistimo digitalne smeti!

Sodobna družba se vse bolj zanaša na tehnologijo in digitalne naprave, zaradi česar se je količina digitalnih smeti, ki jih ustvarjamo, eksponentno povečala. Digitalne smeti vključujejo vse od neuporabnih datotek, neželenih sporočil, neuporabljenih programov in aplikacij, do neveljavnih povezav in nepotrebnih podvojenih datotek.

Ker se digitalne smeti ne kopičijo fizično, temveč v elektronski obliki, se pogosto zdi, da ni pomembno, kako se z njimi ravna. Vendar pa lahko prevelika količina digitalnih smeti upočasni delovanje vašega računalnika, zasede prostor za shranjevanje in poveča tveganje za varnostne težave, kot so virusi in hekerski napadi. Hkrati pa - vsi ti podatka prispevajo k digitalnemu onesneževanju, s tem pa k podnebni krizi! Digitalna tehnologija je odgovorna za 4 % izpustov toplogrednih plinov, čez deset let pa naj bi za to porabili kar 20 % vse svetovne energije.

Zato med 14. in 19. marcem poteka že tradicionalna svetovna digitalna čistilna akcija, ki posameznike spodbuja, da iz udobja svojega doma poskrbimo za manjši vpliv na okolje.

Podrobna navodila, kako izvesti digitalno čiščenje, lahko najdete na spletni strani Ekologov brez meja.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na najlažji čistilni akciji na svetu!

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji