• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
23.10.2023

Projekt Skupaj v digitalni svet uspešen tudi v Zasavju

Zasavska ljudska univerza je v oktobru začela z izvajanjem brezplačnih osnovnih in naprednih programov za odrasle nad 30 let v okviru projekta Skupaj v digitalni svet.

Digitalna pismenost je ključna veščina v današnjem sodobnem svetu, saj omogoča učinkovito uporabo računalnikov, tablic, pametnih telefonov, interneta in drugih digitalnih tehnologij.

Osnovnega digitalnega usposabljanja se je v sedmih skupinah udeležilo več kot 70 Zasavčank in Zasavčanov. Ta program  je odličen način, da  starejši izboljšajo svoje digitalne veščine in postanejo bolj samozavestni pri uporabi sodobnih tehnoloških orodij.
Odrasli so se učili kako iskati in kritično preveriti informacije, uporabljati različne brskalnike, kot sta Google Chrome in Edge tudi z naprednimi metodami.

Organizacija in shranjevanje podatkov je ključna veščina, zato so osvežili  uporabo orodij  kot so Google Drive in Raziskovalec, za učinkovito upravljanje svojih digitalnih virov. Spoznali so orodja za digitalno komunikacijo  (npr. Zoom, Teamsi).

Največ potreb in zanimanja je bilo kako se vključiti in uporabljati orodja  zVem, eDavki in doZdravnika. Vemo, da je varnost pri vsem kar delamo n prvem mestu, zato so je bila posebna pozornost namenjena zaščiti zasebnosti in varnost na internetu: razumevanju uporabe antivirusnih programov, požarnih zidov, prepoznavanju tveganj ter na postopkih za prijavo kršitev, dotaknili so se tudi pomena spoštovanja avtorske pravic.  

Tečaji potekajo do konca decembra na štirih lokacijah v Zagorju ob Savi, Trbovljah, Hrastniku in Dolu pri Hrastniku. Udeleženci imajo na voljo podporo in pomoč na kontaktnih točkah osebno, po telefonu: 030 366 779 (Saya),  030 366 777 (Valentina) ali 031 617 335 (Nika) ali preko e-pošte: info@zlu.si

Osebno nas lahko obiščete v prostorih ZLU v Zagorju in Trbovljah. Več na www.zlu.si.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.
 

  
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji