• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
10.08.2022

Razpis za vpis - DIGITALNI BON 2022

Zasavska ljudska univerza je bila uspešna na javnem razpisu Službe vlade za digitalno preobrazbo za sofinanciranje neformalnih izobraževanj za odrasle nad 55 let na področju digitalnih kompetenc, ki so pogoj za pridobitev digitalnega bona ’22 in so za udeležence brezplačna. V skladu z odločbo Slovenskega regionalno razvojnega sklada objavljamo razpis za vpis v brezplačna izobraževanja na področju digitalne pismenosti starejših od 55 let .
 
POGOJI ZA PRIJAVO:
Pogoj za brezplačno udeležbo sta stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in starost 55 let ali več na dan 12. marca 2022.

Zaradi omejenega števila prostih mest
in zagotavljanja enakih možnosti objavljamo razpis za vpis oz. informacije o možnosti prijave do zapolnitve prostih mest na izobraževanja:

PRIJAVA:

Z oddajo spletnega obrazca boste kandidati izkazali interes za udeležbo na omejeno število mest. Če boste zainteresirani potrebovali pomoč pri izpolnitvi obrazca lahko pokličete na tel.: 03 56 55 120 ali 030 366 779 ali 030 366 778.

Do zapolnitve prostih mest prijave zbiramo prek spletnega obrazca: kliknite na povezavo TUKAJ

Upoštevali bomo vrsti red prijav.

VPIS V PROGRAME IN PREDLOŽITEV DOKAZIL O IZPOLNJEVANJU POGOJEV - 22.8. 2022
Vsi, kandidati, ki bodo sprejeti na izobraževanje bodo obveščeni o terminu vpisa in uvodnega razgovora pri svetovalki za izobraževanje,
ki bo potekalo 22. 8. 2022  samo osebno na izbrani lokaciji.

Za vpis potrebujete: Ob vpisu boste izpolnili vpisni list, predali osebne podatke, nato pa vas bodo svetovalci usmerili na proste termine izobraževanj. Predhodno boste izpolnili kratek vprašalnik o ravni vašega digitalnega znanja, nato boste lahko izbrali med izobraževanji, ki bodo na voljo.
 
Programe bomo izvajali na štirih lokacijah, in sicer v  Zagorju ob Savi, Trbovljah, Hrastniku in Dolu pri Hrastniku. Odobrena so nam bila 103 prosta mesta.
 
POGOJ ZA DOKONČANJE:
Udeleženec se lahko udeleži:  

KLJUČNE INFORMACIJE
PONUJENE VSEBINE TEČAJEV NA VSEH LOKACIJAH:

1. Vklopi.se OSNOVNO IZOBRAŽEVANJE (13 ur, 3X4 ure + 1 ura na daljavo)
Osnovni del neformalnega izobraževanja je namenjen tistim, ki se z uporabo računalniške in digitalne tehnologije srečujejo prvič ali pa imajo z uporabo le malo izkušenj. S programom neformalnega izobraževanja želimo sodelujočim slikovito prikazati konkretne prednosti uporabi napredne tehnologije, ob tem pa premagati morebitne strahove uporabnikov pred napačno uporabo in njenimi posledicami ter vsakemu od njih omogočiti napredek na področju digitalne pismenosti, komuniciranja in sodelovanja.

DODATNA IZOBRAŽEVANJA (vsako traja 6 ur, 2x3 ure)

1. Vklopi.se v prizadevno državljanstvo z uporabo digitalnih tehnologij I
Namen in cilji delavnice: vzgoja za prizadevno državljanstvo z uporabo digitalnih tehnologij, digitalni podpis in digitalno potrdilo (kaj je, zakaj ga rabim, kje ga dobim), pomoč v postopku pridobitve lastnega digitalnega potrdila, pridobitev znanja uporabe digitalnega potrdila (vaja na fiktivnih, a konkretnih primerih)

2. Vklopi.se v prizadevno državljanstvo z uporabo digitalnih tehnologij II
Namen in cilji delavnice: vzgoja za prizadevno državljanstvo z uporabo digitalnih tehnologij, znanje uporabe e-zdravja in e-davkov (vaja na fiktivnih, a konkretnih primerih)

3. Vklopi.se v spletno nakupovanje
Namen in cilji delavnice: predstavitev možnosti spletnega nakupovanja, pasti spletnih nakupov in praktičen prikaz postopka z možnostjo vaje

4. Vklopi.se v napredno urejanje digitalnih fotografij in posnetkov
Namen in cilji delavnice: pridobitev znanja o fotografiranju z učinki in možnostih obdelave fotografij in posnetkov ter prenašanje datotek med pametnimi napravami

5. Vklopi.se v digitalna komunikacijska orodja
Namen in cilji delavnice: oblikovanje osebnega profila na izbranih digitalnih komunikacijskih orodjih (npr. Viber, Skype, WhatsApp, Zoom …), vaje vseh oblik komuniciranja (klepet, klic, videoklic) prek izbranih digitalnih komunikacijskih orodij.
 
KLJUČNE INFORMACIJE

Na vseh lokacijah se bodo izvajali osnovni tečaji za kandidate brez digitalnega znanja. Prav tako bo na vseh lokacijah ponujena možnost izbire posameznih modulov dodatnih izobraževanj za kandidate z osnovnimi digitalnimi kompetencami.  Izvedena pa bosta po dva dodatna izobraževanja in sicer tista za katera bo največ interesa. Skupine bodo dokončno formirane po izvedenih uvodnih razgovorih. Začetek tečajev 29. 8. 2022. Podroben urnik bo objavljen naknadno.

Finančna sredstva zagotavlja Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo.
 
 
Kaj je digitalni bon, si lahko preberete TUKAJ 
 
 
      
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji