• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
10.08.2023

Študijski krožek: Zgodovina krajevnih imen - ohranjanje preteklosti


Vas zanima kako se imenujejo deli Trbovelj in kakšna je njihova zgodovina?

Ko mladi poslušajo pogovore starejših o Trbovljah, se občasno dogaja, da niti ne vedo o katerih delih Trbovelj je govora, saj ne poznajo starih imen za dele Trbovelj, oziroma če jih že poznajo, pa velikokrat ne vejo, kako je to ime nastalo. 

Če bi radi pomagali rešiti ta medgeneracijski šum ste vabljeni, da se pridružite študijskemu krožku Zgodovina krajevnih imen. Študijski krožek je namenjen raziskovanju ledinskih in krajevnih imen lokacij v občini Trbovlje. Končni rezultat pa bo digitalni zemljevid z označenimi lokacijami in področji, ter opisi, kako so ta področja dobila ime. 

Študijski krožek je namenjen vsem; tako starejšim - ki bojo prispevali znanje, kot tudi mlajšim - ki lahko pomagajo ustvariti zemljevid.

Skupina, ki je običajno velika 5-12 oseb, bo začela z delom v drugi polovici avgusta, prosimo pa da se prijavite čim prej.

Prijava za študijski krožek

Kontakt za študijski krožek
Študijski krožek je brezplačna splošnoizobraževalna oblika skupinskega prostovoljnega učenja odraslih. Posebnost študijskega krožka je, da udeleženci sami določajo vsebino, kraj, način in ritem učenja ter sami načrtujejo način dela, ob zaključku krožka pa se predstavijo javnosti in na ta način prispevajo k razvoju svojega kraja. Študijski krožek bo obsegal 25-30 ur.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji