• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
25.01.2022

Teden pisanja z roko 2022


Tudi letos se bomo na Zasavski ljudski univerzi priključili vseslovenski akciji Teden pisanja z roko 2022,  ki bo potekala od 17.–21. januarja 2022. Že sedmič zapored akcijo organizira Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in nekaterimi drugimi podjetji.
 
Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši (Društvo Radi pišemo z roko).
 
V Tednu pisanja z roko 2022 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.
Namesto, da se usedemo pred računalnik in nekaj natipkamo, raje napišimo nekaj z roko.
 
Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2022 je Pišem z roko, ker … To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. Vabimo vas, da vzamete pisalo in list papirja in napišite, kar želite. Napišite misel, ki je vaše vodilo in napišite stavek ali dva. Napišite, poslikajte in nam pošljite na naš e-poštni naslov info@vgc-zasavje.si in mi bomo objavili na našem FB profilu.
 
Teden pisanja z roko 2022 podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji