• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Brezplačno
23.09.2021

Uspeh: Srebrno priznanje za inovacijo


Zasavska ljudska univerza  in Vrtec Zagorje sta prejemnika srebrnega priznanja za inovacije za projekt Verižni eksperiment v vrtcu, ki ga podeljuje Zasavska gospodarska zbornica.

»Verižni eksperiment je inovativen koncept povezovanja dveh popolnoma različnih sektorjev: izobraževanja odraslih in vrtcev. Gre za  pristop, ki pri otrocih spodbija ročne spretnosti in tehniške kompetence in posledično večje možnosti odločanja otrok za tehniške poklice. Z vključevanjem starejših prostovoljcev za delo z otroki  se zgodi medgeneracijski prenos znanja in izkušenj na mlajše, poleg tega le-ti ostajajo aktivni. Povezovanje generacij popestri in obogati tudi vrtčevski vsakdan, modrost starejših se preplete z iznajdljivostjo in veseljem otrok, rezultat sta navdušenje in zadovoljstvo vseh sodelujočih. Z vzpostavljenim programom, navodili za gradnje členov, mrežo prostovoljcev dvigujemo kulturo vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja.
 
Kdo smo eksperimentki? Mateja Pistotnik, Alenka Knez, Mojca Kropivc, Vesna Sušnik, Nika Per, Polona Trebusak, Mojca Vetršek, Drago Lavrič, Mari Pikl, Darja Rakovič.

Hvaležni in ponosni, da smo imeli privilegij učiti se drug od drugega in deliti znanje z otroki.


PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Avtorji