• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
31.05.2022

Uspešen zaključek Parade učenja 2022

Parada učenja je letos na dan mladosti, 25. 5. 2022, prvič potekala na Cankarjevem trgu v Zagorju ob Savi. Rdeča nit je bila Zdrav duh v zdravem telesu. dogodek pa je bil namenjen vsem generacijam, širjenju kulture vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja v regiji in spodbujanju gibanja vseh generacij.

Program je bil sestavljen z odrskega dogajanja, delavniškega dogajanja na stojnicah in spremljevalnih aktivnosti. Na odru so se zvrstili nagovori Polone Trebušak, direktorice Zasavske ljudske univerze, župana Občine Zagorje ob Savi Matjaža Švagana in mag. Zvonke Pangerc Pahernik, predstavnice Andragoškega centra Slovenije, pevski in plesni nastopi, z udeleženkami šole zdravja pa smo za dobro jutro razgibali telo.

Na stojnicah so si obiskovalci lahko izmerili vrednost sladkorja v krvi in krvni tlak, se seznanili z defibrilatorjem in temeljnimi postopki oživljanja, se posladkali z dobrotami Srednje šole Zagorje, sodelovali v različnih kvizih in nagradnih igrah, si ogledali klekljanje, vrtčevske didaktične pripomočke, različne razstave, sodelovali pri ustvarjalnih delavnicah in matematiki brez papirja. Razglasili smo tudi nagrajence likovnega natečaja in naj šale. Na prizorišču se je ustavil tudi Perkmandeljc, mimo pa se je pripeljal  avtomobil Sopotnik, ki starejšim v Zagorju  omogoča brezplačen prevoz.

V popoldanskem delu so sledile še spremljevalne aktivnosti, in sicer kulinarična delavnica, ogled novih prostorov ZLU, terapija s kužki, dan mladosti v dnevnem centru za otroke MCZoS in DPM Zagorje, sproščanje ob zvočni kopeli in tekaški krog z Igorjem Goštetom. Svoja vrata pa sta ta dan odprla tudi Zasavski muzej, Muzej Hrastnik. Častni pokrovitelj Parade učenja je bil župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

 #ParadaUčenja2022 #TVU2022
#TVU27let #učenjeJEživljenje #ACS2022 #MIZŠ #vseživljenjskoučenje #učenje #življenje, #ParadaUčenja2022
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji