• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
08.10.2014

USPOSABLJANJE ZA OSKRBOVALCE NA DOMU

6. 10. 2014 smo na ZLU pričeli z usposabljanjem za socialne oskrbovalce na domu. Gre za 10. izvedbo programa na ZLU, skupina pa šteje 26 udeležencev, s čimer je največja skupina doslej. Večina udeležencev je na usposabljanje napotena s strani Zavoda RS za zaposlovanje, Območna služba Trbovlje.

Usposabljanje bo trajalo 110 ur in se bo predvidoma zaključilo konec decembra 2014. Vsebine usposabljanja so usklajena s Katalogom strokovnih znanj in spretnosti za nacionalno poklicno kvalifikacijo socialni oskrbovalec na domu. Udeleženci se bodo seznanlili z zakonskimi podlagami za izvajanje storitve, z dokumentacijo in etičnim kodeksom, spoznali in naučili se bodo izvajati postopke iz vsakodnevne nege težje pokretnih oseb. Spoznali bodo posebnosti in potrebe uporabnikov ter principe za spodbujanje njihovega socialnega vključevanja, prav tako pa tudi pravilno komunicirati z uporabniki in svojci. Nenazadnje bodo spoznali osnove zdrave prehrane in gospodinjske pomoči. Program vključuje veliko praktičnih vaj in usposabljanja.

Po zaključku programa bodo udeleženci konec januarja 2015 v postopku preverjanja in potrjevanja NPK lahko pridobili poklic socialnega oskrbovalca na domu. S tem si bodo povečali možnosti za zaposlitev. Pridobljena znanja pa jim bodo prišla prav tudi v osebnem življenju.

Na Zasavski ljudski univerzi bomo v oktobru in novembru pričeli z izvajanjem še dveh programov, ki omogočata pridobitev poklica skozi sistem nacionalnih poklicnih kvalifikacij: pomočnik natakarja in maser.

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji