• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
02.06.2022

Vabilo na delavnico: Boj proti lažnim novicam in dezinformacijam (FI.DO)

Dandanes so platforme družbenih medijev vir številnih informacij, novic itd. in niso vedno povsem resnične. Partnerstvo FI.DO je razvilo nekaj aktivnosti, ki bi posameznike pripravile na prepoznavanje kakršnih koli lažnih novic na internetu, te aktivnosti pa bi radi preizkusili z vami. Program delavnice je razdeljen na 2 aktivnosti: psevdoznanost in teorije zarote ter trolanje.

Vsakodnevno se srečujemo s poplavo različnih novic in vsebin. Ali se kdaj vprašate, katere so resnične in katere ne? Če verjamemo lažnim informacijam in jih delimo, to vodi v širjenje lažnih novic, katerim verjame in jih naprej deli še več ljudi.
 
Da bi bilo širjenja lažnih novic čim manj, vas vabimo na brezplačno delavnico za izboljšanje veščin digitalne medijske pismenosti. Na delavnici se boste naučili, kako prepoznati lažne novice in kaj pomenijo pojmi psevdoznanost, teorije zarote ter trolanje.
 
Pridružite se nam na brezplačni delavnici vsi tisti, ki se delavnice še niste udeležili: Prijavite se: TUKAJ


FIDO – Boj proti lažnim novicam in dezinformacijam razvija in izvaja naslednjih sedem organizacij iz štirih različnih držav:
 

 
Več o projektu lahko izveste na uradni Facebook strani projekta na naslovu: https://www.facebook.com/fidoprojecteu.
 
Če imate kakršna koli vprašanja, nas kontaktirajte in poskrbeli bomo za zagotovitev vseh potrebnih informacij.
 
Veselimo se srečanja z vami,
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji