• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
17.06.2024

Začinimo trajnost: Raziskovanje trajnostnih praks v kulinarik

Študijski krožek "Začinimo trajnost: Raziskovanje trajnostnih praks v kulinariki" je bil v mesecu juniju uspešno zaključen. Udeleženci iz Varstveno delovnega centra so se pod okriljem svoje mentorice in mentorice iz Zasavske ljudske univerze ter ob pomoči prostovoljke, seznanili z različnimi trajnostnimi in ekološkimi praksami, ki so primerne za naše lokalno okolje. Raziskovali so načine trajnostnega prehranjevanja, predelave hrane in širši pomen trajnostnega načina življenja.

Vsako srečanje je potekalo najprej na bolj raziskovalen, teoretičen način, nato pa je sledila še praktična preizkušnja uporabljenega znanja v obliki kulinarične delavnice. Rezultat študijskega krožka je bila organizacija javne degustacije trajnostnih jedi v Hiši domačih okusov Pr' Čop, ki so jih ob pomoči mentoric pripravili udeleženci sami ter priprava kulinarične e-knjižice z recepti. 

Vabljeni k ogledu našega izdelka - TUKAJ (klik). In dober tek! 

PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Načrt za okrevanje in odpornost Arnes
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji