• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
25.01.2024

ZANIMIVA predavanja na ZLU!

Vabimo vas na kar nekaj zanimivih in odmevnih predavanj, ki bodo potekala na ZLU. Brezplačno za vse! 

Prijave zbiramo na povezavi. Vedno pa se lahko obrnete tudi na Niko Bukovšek (nika.bukovsek@zlu.si ali 03 56 55 131 ali 031 617 335). 
 


VRT IN SEMENA V LETU 2024
KDAJ: petek, 26. 1. 2024, ob 16.30
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
IZVAJALKA: Fanči Perdih, ustanoviteljica prve semenarske hiše v Sloveniji in vodja podjetja Amarant

Predavanje organizira Društvo za zdravilne rastline Zasavje.

Na Zasavsko ljudsko univerzo prihaja ga. Fanči Perdih, ustanoviteljica prve in trenutno edine slovenske ekološke semenarske hiše. Z nami bo delila kvalitetne informacije o pravilnem skladiščenju semen čez leto, da vzdržujejo kvaliteto in kaljivost, kako preverjati kaljivost semen, na kaj moramo biti pozorni, če želimo kupiti kvalitetna in zdrava semena in še mnogo drugega ... Udeleženci pa ji boste imeli možnost postaviti tudi svoja vprašanja. 

Pol ure pred predavanjem boste imeli vsi udeleženci možnost nakupa kvalitetnih semen podjetja Amarant. Prav tako lahko do 23. 1. 2024, do konca dneva, pošljete svoja vprašanja na e-poštni naslov: cvetka.drnovsek@siol.net. Vprašanja bodo posredovana naprej ge. Perdih, ki bo nanje na predavanju tudi odgovorila. 

Predavanje je za udeležence brezplačno, obvezne so predhodne prijave.



RAZBIJAMO MITE O BIORESONANCI
KDAJ: sreda, 7. 2. 2024, ob 10.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
IZVAJALKA: Antonina Rome, dr. med.

Ste vedeli, da je bioresonanca prisotna v Sloveniji že 30 let, v svetu pa 45 let? Seveda se je v tem času nabralo veliko izkušenj in zgodb, o katerih bo z vami spregovorila Antonina. Odgovorila bo na marsikatero dilemo in vprašanje, ki mogoče napačno kroži med nami. Zato vabljeni, da prisluhnete zgodbi o bioresonanci v Sloveniji.

Antonina Rome je zdravnica, predana naravni medicini, podjetnica in vodja centra ter predvsem mamica. Že v času študija medicine je obiskovala seminarje iz naravne medicine v tujini. Učila se je homeopatije na UCLH Royal Hospital v Londonu, opravila certificiranje na kliniki Paracelsus v Švici, o vitaminski terapiji se je učila pri prof. U. Groeberju v Nemčiji, opravila vsa izobraževanja iz BICOM bioresonance na Inštitutu Regumed ter postala uradni predavatelj Inštituta za bioresonanco in regulativno medicino. BICOM bioresonančno metodo predstavlja tudi na evropskih kongresih za integrativno medicino.

"BIORESONA centri so postali moje življenje, saj je pomoč ljudem z naravno medicino prerasla v dolžnost, ki jo čutim do vas ter do družbe."

Predavanje je za udeležence brezplačno, obvezne so predhodne prijave.



O SAMOOSKRBI ...
KDAJ: torek, 20. 2. 2024, ob 17.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
IZVAJALKA: Sanja Lončar, vodja največjega slovenskega nevladnega gibanja – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave

Predavanje poteka v soorganizaciji z Društvom za zdravilne rastline Zasavje.

Slovenci imamo biotsko pestrost, ki nas uvršča med najlepše kotičke na tem planetu. Smo verjetno edina država na svetu, kjer na tisoče ljudi pozna in v praksi uporablja biodinamične metode pridelave. Slovenija je vrtičkarska velesila, dve tretjini prebivalcev ima svoj vrt in živi v svoji hiši. Kakšna je pot do samooskrbe? In kako postati samooskrben tudi z zdravjem in s socialnostjo, na kar nas opozarja trenutna kriza?

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka.

Predavanje je za udeležence brezplačno, obvezne so predhodne prijave.



MOJIH 33 ODPRAV - V NAJVIŠJA IN NAJBOLJ ODMAKNJENA GORSTVA SVETA
KDAJ: sreda, 21. 2. 2024, ob 17.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
IZVAJALEC: Viki Grošelj

Viki Grošelj v knjigi Mojih 33 odprav obračuna z vzponi na 33 najvišjih in najbolj odmaknjenih gorstev sveta. Od Makaluja leta 1975 do Himlunga leta 2022. Izjemnih 47 let spominov na skoraj 400 straneh z barvnimi fotografijami. Vse to in še več nam bo Viki Grošelj predstavil na svojem predavanju. 

Viki Grošelj je ena ključnih osebnosti slovenskega alpinizma in eden najboljših alpinistov na svetu. Rodil se je leta 1952, plezati pa je začel leta 1966. Po številnih težkih vzponih v Sloveniji in Centralnih Alpah se je kot član ali kot vodja udeležil 33 odprav v Himalajo in v druga gorstva izven Evrope. /…/ Viki je postal uspešen avtor devetnajstih knjig in znan predavatelj daleč onkraj meja Slovenije. Njegov moto je: Alpinizem je pustolovščina v najbolj plemenitem, najčistejšem in najbolj pozitivnem pomenu te besede. Viki Grošelj odlično združuje vrhunske aktivnosti s pripovedovanjem zgodb. S svojim odnosom do obeh dejavnosti je postal del velikih zgodb tradicionalnega alpinizma.

Predavanje je za udeležence brezplačno, obvezne so predhodne prijave.



PREDSTAVITEV PESNIŠKE ZBIRKE: PODIVJANKE
KDAJ: torek, 27. 2. 2024, ob 17.00
KJE: ZLU, Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
IZVAJALKA: Maša Rome, avtorica

Vabimo vas na predstavitev pesniške zbirke PODIVJANKE, avtorica: Maše Rome.
Pogovor bo vodil Vid Šteh.

"Drgeta,
predala se je,
zapredla v svilnato odejo,
da postane metulj."

(Maša Rome: Preporod)

Pesniški prvenec Zasavčanke Maše Rome vas popelje v skrivnosten in barvit svet, ki vam morda ponuja odgovor na kakšno pomembno življenjsko vprašanje. 

Predavanje je za udeležence brezplačno, obvezne so predhodne prijave.
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji