• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno
13.06.2021

Zgodba o uspehu - eksperimentki

Verižni eksperiment je še ena uspešno zaključena zgodba, v kateri smo povezali dve navidez nezdružljivi področji: izobraževanje odraslih in predšolsko vzgojo. 

Gre za izjemno medgeneracijsko sodelovanje: starejši prostovoljci so z otroki, vzgojitelji in strokovnimi delavci ZLU dve leti gradili različne verižne člene, skupaj raziskovali tehnične zakonitosti, jih učili praktičnih veščin, kot so žaganje, zabijanje žebljev, merjene ... in tako predajali znanje in izkušnje. Otroci pa so jih naučili, kako deluje današnji svet.  

Tako smo povezali strast do učenja, tehnike, rudarske kulturne dediščine z otroško igrivostjo in radovednostjo. Predvsem pa smo razbijali stereotipe kdo, kdaj in na kakšen način sodi v vrtec. Verižni eksperiment ostaja del redne dejavnosti v Vrtcu Zagorje ob Savi.

Vabljeni k ogledu kratkega (2 min) filma.



 
Zasavska ljudska univerza in Vrtec Zagorje sta bila v vključena v dvoletni projekt Erasmus+ z naslovom Verižni eksperiment v vrtcu, ki ga koordinira Ljudska univerza JeseniceNamen projekta je bil zagotoviti razvoj osnovnih tehničnih in znanstvenih spretnosti že pri predšolskih otrocih ter z medgeneracijskim učenjem spodbuditi zanimanje le-teh za tehnične poklice.

Navodila kako izdelati verižne člene so TUKAJ!
Sankanje na klancu
Na steni in na tleh
Vesele kroglice
Olimpijske igre
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji