• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno

Brezplačno učenje slovenščine za tujce (ZIP)

Brezplačno učenje slovenščine za tujce (ZIP)

Tujci pogosto pravijo, da je slovenščina težka. Dvojina, vikanje, postavljanje vejic... Se tudi vam zdi tako? Brez skrbi, v naši družbi bo učenje slovenščine lažje! Tečaj je prilagojen tujcem in priseljencem, še posebno starejšim od 45 let. 


Tečaja se lahko udeležijo priseljenci s stalnim ali začasnim bivanjem v Sloveniji, pa tudi tisti, ki so v fazi pridobivanja dovoljenja. Naučili se boste sporazumevati v slovenskem jeziku in ob tem izvedeli tudi več o zgodovini, kulturi in ustavni ureditvi Slovenije.

Vsebino tečaja najdete TUKAJ.
Trajanje: 180 ur
Pogoj za dokončanje je 80-odstotna prisotnost. 
Udeleženci, ki izpolnijo kriterij ustrezne prisotnosti, po končanem tečaju brezplačno opravljajo izpit slovenskega jezika na osnovni ravni.

Pomoč pri učenju: Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik je pripravil spletni tečaj slovenskega jezika: www.uni-lj.si/study/news/slo-online.


Tečaj je del dejavnosti Center za pridobivanje kompetenc Zasavje 2018-2022, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Povezava EU skladi: http://www.eu-skladi.si


Tina Polajnar, prof. slov.
03 56 55 125, 030 366 778
tina.polajnar@zlu.si
Tina Polajnar, prof. slov.


Pridruži se nam

12835 IZVEDENIH IZOBRAŽEVALNIH UR
8292 ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV
120 PREDAVATELJEV
* Podatki veljajo za leto 2018
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji