• Trbovlje: 03 56 31 190
  • Zagorje: 03 56 55 120
  • info@zlu.si
Pridobitev izobrazbe
Pridobitev izobrazbe
Tečaji in usposabljanja
Tečaji in usposabljanja
Svetovanje in podpora učenju
Svetovanje in podpora učenju
Projekti
Projekti
Brezplačno
Brezplačno

Center medgeneracijskega učenja 2014–2015

POBUDA IN KONCEPT MEDGENERACIJSKEGA UČENJA IN SOŽITJA


Medgeneracijsko sodelovanje je stoletja veljalo za nekaj samo po sebi umevnega. Posameznik se je z njim srečeval pretežno znotraj družin in osebnih stikov, pomenilo pa je nepogrešljiv neformalni in priložnostni način prenašanja znanj, veščin, kompetenc, norm in vrednot med generacijami. Danes je povsem drugače. Sodelovanje med generacijami ne poteka več le spontano, ampak so zanj potrebne tudi spodbude na širši, družbeni ravni. Zato koncept medgeneracijskega učenja postaja vse bolj tudi vsebina strateških dokumentov ter programov vladnih in nevladnih organizacij.


Na Zasavski ljudski univerzi smo se odločili, da se pridružimo pobudi
Zveze ljudskih univerz Slovenije, da vzpostavimo v lokalnem okolju Center medgeneracijskega učenja Zasavje (CMU Zasavje), ki nekako smiselno nadaljuje in nadgrajuje že končani nacionalni projekt Center vseživljenjskega učenja (CVŽU).


Center medgeneracijskega učenja je odprl svoja vrata v vseslovenskem Tednu medgeneracijskega učenja, ki je potekal od 25. do 30. novembra 2013. Skupaj s partnerji smo izpeljali zanimive dogodke.


S svojo dejavnostjo bo center pokrival območje Zasavja in bo deloval na področju udejanjanja medgeneracijskega sodelovanja s prostovoljstvom. Center je različnim generacijam ponujal priložnosti za izmenjavo izkušenj ter znanj, za medsebojno učenje in druženje.


Vzpostavitev in pobuda centrov medgeneracijskega učenja
zapis Zveze ljudskih univerz.


PREGLED BREZPLAČNIH AKTIVNOSTI CMU Zasavje 2015
najdete tukaj.


PREGLED BREZPLAČNIH AKTIVNOSTI CMU Zasavje 2014
najdete tukaj.

Mateja Pistotnik, mag. posl. ved
03 56 55 123, 031 617 171
mateja.pistotnik@zlu.si
Mateja Pistotnik, mag. posl. ved


Pridruži se nam

12835 IZVEDENIH IZOBRAŽEVALNIH UR
8292 ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV
120 PREDAVATELJEV
* Podatki veljajo za leto 2018
PRIDRUŽI SE NAM ŠE TI
Temeljne kompetence Zasavje 2023-2029 Svetovalno središče Zasavje Središče za samostojno učenje VGC Zasavje U3 Tedni vseživljenskega učenja ZISS ESS Občina Zagorje Občina Trbovlje Občina Hrastnik MIZS MDDSZ EU I feel Slovenia Posodobitev računalniških omrežij LAN na VIZ v osnovnem in srednjem šolstvu ter organizacijah za izobraževanje odraslih
Copyright © 2019 Zasavska ljudska univerza, vse pravice pridržane | Pravno obvestilo | Izjava o skladnosti ZDSMA | Varstvo osebnih podatkov | Avtorji